105-годишна сляпа жена получи акт от КАТ

Крими

18-11-2012, 06:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Абсурдното наказание разкри измама отпреди 12 години

105-годишна, сляпа жена, получи акт за шофиране с превишена скорост. Абсурдното наказание разкри измама отпреди 12 години.

Историята на "най-бързата" столетница баба Надежда започва през октомври, когато в дома й пристига препоръчано писмо от Сливен. „Аз се много се изненадах, щото нямаме нищо общо със Сливен, камо ли с МВР Сливен. Оказа се, че е шофирала в Нова Загора. 105-годишната, сляпа жена, за което има глоба 140 лева”, разказва дъщерята на жената.

След първоначалния шок, с общи усилия, семейството връща лентата за последните години и така обяснението на патовата ситуация, изниква от далечната 2000 година. Тогава баба Надежда живее в дом за слепи хора в столицата. Един ден там пристигат важни гости. "Една жена дойде и каза, че дават помощ от съюза на слепите, но за да осчетоводят парите им трябват паспортите. И ние повярвахме, разбира се", спомня си дъщерята Надежда.

Повече от десет възрастни хора дали личните си документи на мнимите служители на Съюза на слепите. Вероятно на името на всеки от тях е бил купен автомобил без мито, какъвто е случаят и на баба Надежда.

От Съюза на слепите потвърдиха, че схемата за измама, в която е попаднала жената, е била много актуална до 2005 г., а жертвите й са десетки само в столицата. От полицията са категорични, че в момента най-често бандитите работят по имотни измами с възрастни хора. В повечето случаи правели фалшиви завещания и нотариални актове./бТВ