Цветанов се среща с антитерорист №1 на САЩ

Животът

18-11-2012, 10:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вицепремиерът с визита и в американската агенция за борба с дрогата

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов замина на официално работно посещение в САЩ. Там той ще се срещне с ръководителите на всички правоохранателни агенции. Първи в програмата му са Джанет Наполитано – секретар на Департамента за вътрешна сигурност и главния прокурор и министър на правосъдието на САЩ Ерик Холдър.

Цветанов ще проведе работни срещи с Джон Бренан - съветник на президента Барак Обама по въпросите на вътрешната сигурност и контратероризма и със специалния съветник на президента и координатор по киберсигурност на САЩ Майкъл Даниел Българският вътрешен министър ще разговаря с помощник държавния секретар по наркотиците и правоохраната Уилям Браунфийлд и с помощник държавния секретар и директор на Бюрото за дипломатическа сигурност на САЩ Ерик Бозуел. В Държавния департамент Цветанов ще се срещне с координатора по въпросите на контратероризма Даниел Бенджамин.

Предвидени са посещения в Дирекцията за специални операции на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ /DEA/ и на Националния целеви център към департамента за вътрешна сигурност на САЩ, предава още БГНЕС.