Руснаци на протест срещу измамите с имоти у нас

Животът

18-11-2012, 10:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Излъганите братушки търсят помощ от премиера Борисов

Руснаци протестираха на московския Тишинския площад срещу измамите с недвижими имоти в България. В демонстрацията взеха участие граждани, излъгани от българската фирма "Ес Пи Ес" ЕООД , оглавявана от Стамат Стаматов. Те издигнаха плакати "Измамниците строители в България са реалност" и "Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!" по време на международна изложба за имоти в руската столица. Подобна акция е предвидена и в Санкт Петербург, където също се провежда подобно изложение.

Фирмата "Ес Пи Ес" ЕООД е продавала на руски граждани апартаменти в морския курорт Слънчев бряг, за които по-късно е установено, че са заложени в банка ДСК. Когато тя започва да налага запор на имотите, хората на практика се оказват на улицата. Десетки пострадали руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ до българските държавни органи, лично към премиера Бойко Борисов, руския президент Владимир Путин и към медиите в двете държави.

Планираме да продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашите проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим своите спестявания и не желаем нашите сънародници да попаднат в същата ситуация, се казва в писмото на демонстрантите. Те обещават в най-скоро време да организират по-многобройна демонстрация пред българското посолство в Москва, предава БГНЕС.