Неделен филмов маратон на Киномания

Пловдив Лайф

18-11-2012, 11:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цели 6 заглавия радват зрителите под Тепетата днес

6 интересни заглавия от програмата на Киномания ще бъдат показани в неделния ден. Стартът дават прожекциите за най-малките. От 11:30 ч е пленителната анимация ЛОТЕ

И ТАЙНАТА НА ЛУННИЯ КАМЪК, а от 13:00 ч е игралния детски филм ВОЙНАТА НА КОПЧЕТАТА. Филмите са изцяло дублирани на български език и са на цени – 2 лева за деца и 4 - за възрастни.

Програмата на КИНОМАНИЯ продължава с две незабравими ленти от 70-те години на миналия век. От 14:45ч е ЛЕНИ с Дъстин Хофман. Номинираният за 5 „Оскара” филм на Боб Фоси разказва за известния комик Лени Брус, преследван буквално до смърт след поредица от скандални изказвания и обвинения в нецензурност.

От 16:45ч можете да се насладите на КАКВИТО БЯХМЕ на Сидни Полак. Лентата

с участието на Робърт Редфорд и Барбра Стейзънд е с 2 награди „Оскар” и много други

отличия.

УДИ АЛЪН: ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ от 18:30 ч разкрива идеите и погледа към

работата и живота на един от най-великите режисьори. Авторът на лентата Робърт Уайде единствен получава пълен достъп до личния живот на известния режисьор и добавя нови интересни щрихи към вече познатото. В продукцията участват Антонио Бандерас, Даян Кийтън, Джон, Кюсак, Мартин Скорсезе, Наоми Уотс, Скарлет Йохансон, Пенелопе Крус, Шон Пен и др.

Последното заглавие от програмата днес е руският исторически епос ОРДАТА.

Той ще пренесе зрителите в далечната 1357 г. Половината от Евразия е окупирана от Златната орда – съюзът между монголи и генгизиди. Европа трепери в страх от нападение. Някога могъщата Рус, сега е просто покорен васал на Ордата. Едно убийство обаче е на път да промени хода на историята.