Борисов говори с Нетаняху по телефона, иска сигурност за българите в Израел

Животът

18-11-2012, 13:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Обстановката в региона остава изключително напрегната

Премиерът Бойко Борисов проведе късно снощи телефонен разговор с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, съобщиха от правителствения пресцентър.

Двамата обсъдиха кризисната ситуация в Южен Израел и Ивицата Газа.

Премиерът Нетаняху е пожелал да увери своя български колега, че израелските власти ще направят необходимото, за да гарантират сигурността, живота и здравето на българските граждани, живеещи и пребиваващи на територията на Държавата Израел, съобщават от Министерски съвет.

Същевременно обстановката в региона остава изключително напрегната.Според последна информация израелската армия е готова чувствително да разшири мащабите на военната си операция срещу палестинските въоръжени групи в Газа.

Това призна днес израелският премиер Бенямин Нетаняху преди началото на седмичното заседание на израелското правителство.

„Войниците са готови за всяка вероятност”, подчерта Нетаняху.

Малко след това британският министър на външните работи Уилям Хейг предупреди Израел, че сухопътната операция в Ивицата Газа може да струва на страната „голяма част” от международната подкрепа, предаде АФП.

„Премиерът и аз подчертахме пред израелските си колеги, че една сухопътна инвазия в Газа би струвала на Израел голяма част от международната подкрепа, която страната има в тази ситуация”, заяви Хейг.