Все повече софиянци си плащат парното чрез интернет

Мисия София

18-11-2012, 15:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според статистиката този тип транзакции вече са над 100 000 месечно

С 64% е нараснал броят на всички онлайн плащания към Топлофикация София за октомври спрямо предходния месец, отчитат от Изчислителния център на дружеството.

Според статистиката този тип транзакции вече са над 100 000 месечно.

В същото време стойността на безкасовите плащания за октомври се е увеличила с около 12% и надхвърля 4,3 млн. лева. Една от причините за ръста е съвместната кампания на Топлофикация София и ePay.bg, проведена между 20 и 30 октомври 2012 г., чрез която 66 клиенти получиха обратно парите от сметките си за парно.

Според регламента те бяха изтеглени на томболен принцип в рамките на 10-те дни на промоцията сред всички заплатили през платформата текущи и стари задължения към компанията на стойност до 1000 лева. Общата стойност на "нулираните" сметки е 9916,77 лв. Най-високата сметка на късметлия е била на стойност 299 лева, отчитат от дружеството.

"В днешно време дистанционното плащане на сметките е предпочитано удобство за сериозна част от клиентите. В същото време е един от инструментите да повишим събираемостта на компанията. Добрият резултат от промоцията през октомври ни мотивира да я продължим и през ноември и декември – отново за по 10-дни. Така ще бъдат "нулирани" още сметки на клиенти, платени през онлайн платформата, на обща стойност приблизително 20 000 лева", обясни Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София.

Той уточни, че сумата ще бъде покрита от партньорите от еPay.bg.