Десетки казаха "Отпусни педала! Не си убиец!"

Мисия Бургас

18-11-2012, 15:34

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Автопротестът срещу джигитите на пътя завърши с полагане на цветя на зебрата, където загина Валя

Десетки бургазлии казаха "Не" на високите скорости и неразумното шофиране и се включиха в мащабния автопротест срещу рейсърите на пътя.

"Отпусни педала! Не си убиец", "Бесните на пътя - овчици в съда" и "Аз спазвам правилата и пазя твоето дете! А ти пазиш ли моето" бяха част от призивите, с които облепиха автомобилите си около 30 участници в автошествието.

Колите се събраха пред сградата на КАТ в 11 ч. днес и тръгнаха по "Проф.Якимов", "Стефан Стамболов"- "Струга"- "Т.Александров", "Тодор Грудев", след което се върнаха обратно на заличената вече зебра пред магазин "Светомаркет", където 12-годишната Валя бе премазана през юни 2011-а. 

Близки на момичето, нейни приятелки, както и десетки бургазлии, съпричастни към идеята на организаторите положиха цветя на лобното място на момиченцето. Първа своите цветя остави почернената майка на Валя - Мария Димитрова.

Тя обясни, че протестът този път е коренно различен от организираните досега прояви на фондацията и съмишлениците й. Идеята му - шофьорите да обиколят Бургас без да надвишават допустимата скорост и като заемат всички платна, за да не бъдат изпреварвани, цели да покаже, че и с ниска скорост, можеш да стигнеш до мястото, за където си се запътил.