Повдигнаха обвинения на нашите моряци в Испания

Животът

18-11-2012, 16:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Българите посочени като съучастници на местните картели

Задържаните в Испания български моряци вече имат повдигнати обвинения. Това съобщи техният адвокат Владимир Владимиров. По думите му основното обвинение е срещу няколко испански и чужди граждани, а българската група са "съучастници".

Основно твърдение на обвинението е, че двама или трима от моряците са имали мобилни телефони, компютър или флашки с информация. Това не може да оправдае тежката мярка – задържане под стража в строго охраняван затвор, подчерта защитникът пред ТВ7.Ако нашите органи са поискали от Испания да задържи кораба и екипажа, тогава действията на тази страна са оправдани. Иначе това няма как да стане според международното право, смята адвокат Владимиров.

Сега въпросът е коя юрисдикция ще реши каква е вината на моряците - българската или испанската, допълни още той. Владимиров прогнозира, че съвсем скоро испанското следствие скоро ще насочи вниманието си към Дойчин Дойчев, мениджър на кораба. Ние все още нямаме сведения от експертиза на намерения наркотик, за да се знае откъде произхожда той- от Южна Америка или от Африка, каза още адвокатът на задържаните в Испания български моряци, предава КРОСС.