Глобиха със 100 лева фена, блъснал треньора на Етър

Крими

18-11-2012, 17:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Извършителите на атака срещу футболния специалист са установени

100 лв. глоба по указа за дребно хулиганство наложи Районният съд във Велико Търново на фена, който атакува снощи старши треньора на Етър Сердар Даят, съобщиха от полицията.

В събота около 3 часа след мача със Славия наставникът е засечен от четирима младежи на ул. "Независимост" малко след пощата. Той се е разхождал по улицата със своя позната, когато четиримата започнали да го обиждат, а единият го е блъснал. За щастие до по-тежки последици не се е стигнало.

Веднага след случилото се Сердар Даят е отишъл на стадион "Ивайло" и е извикал Ендер Дурмушев. Двамата са се върнали в района на инцидента, където по думите на изпълнителния директор е имало фенове, които той познава. Треньорът е подал жалба в Районното управление на полицията в старата столица.

В крайна сметка е установена групата, тормозила футболния специалист.

Трима са обиждали треньора, а четвъртият младеж го е блъснал по рамото, поясниха от полицията. Извършителят е установен и привлечен като обвиняем, като преписката бе внесена в Районния съд. Става въпрос за студент, фен на Етър, неосъждан. Той се е извинил за деянието и му е наложена глоба от 100 лв. по указа за борба с дребното хулиганство.

По време на мача феновете издигнаха отново транспаранти "Свободен Етър", като се бяха качили на трафопоста до стадиона. От полицията заявиха, че 13 човека са отведени в управлението за справка.

Според районния прокурор издигнатите на вчерашния мач плакати не представляват обида и феновете са пуснати, като преди това са предупредени.