Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

19-11-2012, 07:08

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прекрасна седмица с много усмивки!

Ставайте, понеделник е, време за училище, работа... Свърши мързелуването през уикенда. Време е за темпо и нови подвизи. Желаем прекрасна и усмихната седмица. Чакайте, няма да ви се усмихва слънцето, весели бъдете вие. Навън ще бъде типично за ноември - с  променлива облачност, утре и в сряда за кратко ща вали. Ако не сте извадили топлото палто и ботуши, време е.

19 ноември е празник на сухопътните войски на българската армия.  На този ден през 1885 г. българската войска побеждава сръбската при Сливница по време на Сръбско- българската война. Отбелязва се от 1992 г.

Днес е и ... международен ден на тоалетната. Решението за честването е взето  през 2001 г. на конгрес на Международната организация на тоалетните в Сингапур.

В Пловдив в 11 часа пресконференция дават депутатите от БСП Захари Георгиев и Петър Мутафчиев.

Областният управител Здравко Димитров кани на среща, на която ще се говори за създаването на филм за Васил Левски. На брифинга ще присъстват Максим Генчев - председател на Асоциация Българска кинокласика и култура, режисьор и сценарист на филма и Маргарита Русева   зам.-председател на асоциацията.

Екоинспекцията стартира проект за над четвърт милион, с който ще гарантира  устойчивото развитие на защитена зона за опазване на птиците „Оризища Цалапица”. Проектът, на стойност над 260 000 лв, се финансира по оперативна програма „Околна среда”.

В защитена зона „Оризища Цалапица” са установени 46 вида птици, от които 10 са включени в Червената книга на България, а 23 вида имат европейско природозащитно значение. Оризищата са едно от най-важните гнездови находища на кафявокрилия огърличник и жълтокраката чайка.

Тази вечер в 18  часа културен център „Тракарт” подлез „Археологически”, Дружеството на пловдивските писатели организира литературно четене на тема „Светът в чаша вино“. Водещ Елена Диварова. Събитието е в рамките на съпътстващата културна програма на „Дефилето на младото вино”

В библиотека Иван Вазов от днес до 14 декември показват илюстрации "Приказка" на ученици от НХГ "Цанко Лавренов", посветена на българските будители.