“Невъзможната” мисия родител на тийнейджър нищят психолози в Бургас

Животът

19-11-2012, 11:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Института по психодрама се среща със семейства за проблема с пуберите в къщи

Какви са препятствията пред един родител, когато детето му влезе в пуберитета и съмняват ли се хората, които възпитават деца в собствените си възможности ще бъде тема на общирна дискусия в Бургас. 

Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия Бернхард Ахтерберг организира лекция по темата “Невъзможната” мисия да си родител. Етапи и управление на жизнените кризи.

Тя ще обхване важни момента от живота на семейството и отглеждането на децата. Ще се започне с промените, които настъпват при двойката с появата на дете. Експертите ще разнищят въпроса с промяната на структурата и динамиката на взаимоотношенията в семейството. Псхолози ще се опитат да изведат правилните отговори на въпроса за факторите, които помагат да се изгражда добра връзка с децата.

Значително внимание ще се отдели на един особено значим период в развитието на детето – пубертета.

Лекцията ще се проведе в Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев”, в четвъртък вечерта, а участието на бургаските родители в срещата ще бъде напълно безплатно. 

Лектор ще бъде Георги Антонов - един от водещите психотерапевти в страната, председател на Българската Асоциация по Психотерапия.