Искат 40 млн. лева повече за железниците

Мисия Пловдив

19-11-2012, 14:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Парите да отидат за ремонт на пътища и нови мотриси, предлага БСП

Да се отделят 20 милиона лева повече от бюджета за ремонт на релсови пътища и скоростни отсечки предлагат депутатите от левицата. Според тях същото увеличение е нужно и за закупуването на нови вагони и локомотиви от БДЖ.

Инцидентът в Карлово е показателен. Железопътният парк трябва да се обнови в името на сигурността и безопасността на хората. В страната вече не е останал дори един годен спален вагон. Следващата година железниците ще разполагат с едва 100 вагона, при положение, че са необходими 5 пъти повече. Това заяви червеният депутат и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев.

Той посочи, че готви запитване към регионалния министър Лиляна Павлова относно ремонта на пътя Асеновград – Поповица. Тя заяви преди време, че работата ще започне през есента. По обновяването на отсечката от 10 километра, осеяна с кошмарни дупки обаче още нищо не се прави. Същата мудност се забелязва и по рехабилитацията на пътя за Смолян. А идва зима, отбеляза още Мутафчиев.

Относно реакцията на премиера Борисов на червения протест, Мутафчиев заяви, че ще по-удачно броенето да започне след изборите. Това бяха множество хора отчаяни от ниските доходи и трудностите при намиране на работа. Колкото до бройката, явно някой е заблудил премиера. На протеста имаше 3000 души само от Пловдив, заяви още червеният депутат.