Въоръжени отвлякоха счетоводителя на Берлускони

Животът

19-11-2012, 14:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Искали подкуп от 35 млн. евро

Счетоводителят на италианския медиен магнат Силвио Берлускони е бил отвлечен от дома си от въоръжени нападатели, които поискали 35 млн. евро откуп от бившия министър-председател, съобщава АФП, като цитира говорител на италианската полиция.

Карабинерите са задържали шестима души, обвинени в отвличането и задържането против волята им на близкия съюзник на Берлускони Джузепе Спинели и съпругата му.

Отвличането е станало в четвъртък вечерта, когато трима маскирани въоръжени нападатели нахлули в дома на Спинели. В петък сутринта, те принудили счетоводителя да се обади на Берлускони и поискали 35 млн. евро за освобождаването на семейството.

В замяна на откупа, изнудвачите предлагали да предоставят документи, които можели да оправдаят бившия италиански премиер по присъдата за измама срещу компания на Барлускони.

Адвокатите на Берлускони съобщили на полицията за отвличането в събота.

71-годишният Спинели е един от най-близките хора в обкръжението на Берлускони. Той е и човекът, който правел от името на бившия италиански премиер финансовите подаръци на младите момичета, канени на партитата организирани от медийния магнат, напомня bТВ.

Информацията не уточнява в какво състояние са Спинели и съпругата му след освобождаването им