Президентът Плевнелиев "Подкрепи една мечта"

Политика

19-11-2012, 15:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

14 деца от домове, приети за студенти, ще получат по 2000 лв.

"Лично съм убеден, че къде ще бъде България след 15-20 години се решава днес в учебните стаи, в училищата и в университетите", заяви държавният глава Росен Плевнелиев.

Президентът днес се срещна с 14-те младежи, напуснали тази година специализирана институция за деца и приети за студенти първи курс.

Всички те ще бъдат подкрепени в рамките на инициативата "Подкрепи една мечта", идеята, която се зароди още през пролетта на тази година.

"На абитуриентския бал поехме инициативата, че тези, които бъдат приети във висше учебно заведение, ще получат еднократна помощ и подкрепа от Президентската институцията", припомни Плевнелиев.

Общата събрана сума в рамките на кампанията е 42 000, а всеки един от младежите ще получат еднократно 2000 лева.

"Тази сума няма да покрие всичко, от което имате нужда, но тя все пак може да бъде една добра подкрепа за всеки един от вас. Преди всичко тя е плод на вашата упоритост и на вашето желание да се развивате. Бъдете борбени и за в бъдеще, вярвайте в собствените си възможности, защото вече доказвате колко много можете, бъдете любознателни и трудолюбиви и използвайте възможностите, които получихте и работете да можете все повече да се усъвършенствате. 21 век е векът на умните, образованите и предприемчивите", обърна се президентът към младежите.

Инициативата ще продължи и през следващата година, обеща Росен Плевнелиев.