Червените: Казусът с кмета на Съединение е за ОЛАФ

Мисия Пловдив

19-11-2012, 17:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Утре социалистът Георги Руменов може да мине в редиците на ГЕРБ

Кметът на Съединение Георги Руменов не е напуснал официално БСП. Той може да бъде изгонен от редиците на червените само от общинската структура, в която членува, коментира депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев. Социалистите в Съединение може да изслушат и линчуват своя човек, когото направиха кмет.

Случаят с Георги Руменов е показателен за това как управляващите се подготвят за изборите. Те купуват влияние чрез средства от европейските фондове, каза Мутафчиев. По думите му затова трябва да бъде сезирана Европейската комисия.

Припомням, че преди седмица червеният кмет Георги Руменов хвърли бомба, когато се разбра, че е подал заявление за членство в ГЕРБ с мотива, че иска да осигури финансиране от близо 10 милиона лева за 5 общински проекта. Пред Plovdivutre.bg кметът заяви “управляващите ми помагат, бях длъжен да го направя”. Часове по-късно от областния щаб на социалистите съобщиха, че Руменов остава член на БСП и ще оттегли молбата си от ГЕРБ. Миналия вторник в Пловдив лично Симеон Дянков каза, че кметът ще бъде приет в редиците на управляващата партия след решение на Изпълнителната комисия.

Финансовият министър не е член на ГЕРБ, но събира нови членове, коментираха днес червените депутати.

Георги Руменов ще бъде приет в партията на управляващите най-вероятно във вторник /утре, б.р./, съобщи преди дни кметът Иван Тотев, който е член на комисията на ГЕРБ.

Мнението на председателя на БСП Сергей Станишев е, че казусът “кмет на Съединение” е за ОЛАФ /Европейската служба за борба с измамите/, тъй като се използват евросредства за влияние.

Депутатът на левицата Румен Петков също се разлюти на пристаналия на ГЕРБ Георги Руменов. Той поиска публичното му изслушване и извиние към Стефан Данаилов, който по време на кампанията е агитирал в Съединение за неговата кандидатура. Петков бе категоричен, че ще иска санкция за Руменов от ръководството на партията.