Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

19-11-2012, 20:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 20 ноември

София

От 9.00 часав Аулата на ВМА официално ще бъде открита съвместна юбилейна научно-приложна конференция на тема: „Съвременни предизвикателства пред медицинското и психологическото осигуряване на мисии и операции извън страната”.

От 9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.

В 10.00 часа - в Големия салон на БАН, вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства на тържествено събрание по повод 150-годишнината от рождението на проф. Иван Д. Шишманов.
От 10.30 часа - състав на Софийски градски съд ще гледа делото „Софийски имоти”.
От 10.00 часа - Зала София на Best Western Plus City Hotel, ул. „Стара планина” № 6, София Движение „България на гражданите” организира кръгла маса на тема „Енергийната ефективност – определящ фактор за устойчивото енергийно развитие на България”.
От 10.30 чaса -  в зала „София“ на Гранд хотел София в столицата - ул. „Гурко” 1. зам.-министър Иво Маринов ще участва в пресконференция по проекта за създаване на бранд „България”.
В 10.30 часа - в Дома на учения при БАН Гражданско движение „ДНЕС” организира кръгла маса на тема: „Гласът на гражданите – глас Божи или глас в пустиня? Пряката демокрация – инструмент, оръжие или формалност?
В 11.00 часа - в Полиграфическия комбинат „Димитър Благоев” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие дискусия на тема „Чиста храна”.
В 11.00 часа - зам.-кметът на Столична община Ирина Савина ще провери строително-ремонтните работи в 56 СОУ в „Люлин“.
От 11.00 часа - Българската търговско-промишлена палата ще даде пресконференция.
От 11.00 часа - в сградата на Министерството на околната среда и водите кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов ще подпише договор по проект „Изграждане на Районна пречиствателна станция за отпадни води – Силистра, доизграждане на канализационна мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа на гр. Силистра“.

От 11.00 часа - в пресклуб БТА (бул. Цариградско шосе 49) ще се проведе пресконференция на тема: „Социална значимост, качество на живот и съвременен подход в лечението при ревматоидния артрит”.
От 11.00 часа - в София прес посолство на държавата Палестина в България ще даде пресконфернция на тема „Ескалацията на напрежението в Близкия Изток и молбата на Палестина за предоставяне статут на държава-нечленка на ООН”.
От 12.00 часа- в София прес Сдружение „Родилница”; Алианс на българските акушерки; Сдружение „Естествено”; Асоциация на българските дули и Фондация „Родители за родители” ще дадат пресконференция на тема „Необходимостта от регламент за домашно раждане, за да се намали риска за майката и за бебето. Повече от 35 000 българки в детеродна възраст биха искали да родят у дома”.

От 12.00 часа - в пресклуба на БТА Национална школа по мениджмънт ще даде пресконференция за представяне на проекта „Ключови компетенции за по-конкурентна работна сила в България. Трансфер на комплексна иновативна обучителна методология от Чехия”, финансиран по схема „Без граници – Компонент 1” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
От 12.00 часа - в Зала 207 на Централното управление на БАН ще се проведе пресконференция на временното ръководство на БАН.
От 12.30 часа - в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.
От 14.00 часа в централата на БСП на ул.„Позитано”20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.
От 14.00 часа - в зала 1 (Ректорат, Софийски университет) ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени финансираните осем нови проекта.
От 17.30 часа - в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложбата „Антарктида – студеният юг” на Иглика Трифонова.
От 18.00 часа - в зала 1 на Централния военен клуб ще бъде представена книгата на генерал Васил Бойдев "От поручик до генерал" и ще бъде открита изложба на металопластика „Велики българи и икони” на Тодор Маринов.

Варна
В 10.30 часа - във фоайето пред зала „Пленарна” кметът на община Варна Кирил Йорданов и посланикът на Република Аржентина у нас Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак ще открият документална изложба, посветена на 80-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни и изложба на книги от аржентински автори, преведени на български език.
От 12:00 часа - в централата на ПП ГЕРБ – Варна ще се проведе пресконференция на народния представител Даниела Петрова, председател на комисията по културата, гражданското общество и медиите в 41-то Народно събрание.
От 12.30 часа - в зала №1 на Административен съд -Варна студенти по право от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" ще представят открит симулативен съдебен процес по данъчно дело.
От 13.30 часа - в „Арена мюзик” собствениците на заведения във Варна ще дадат пресконференция и ще представят информация относно предстоящ протест срещу тоталната забрана за тютюнопушене.
Пловдив
От 18.00 часа в Регионален етнографски музей – Пловдив ще бъде открита изложба-конкурс за карикатура “Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва”.
Стара Загора
От 13.30 часа - в конферентната зала на Областна администрация-Стара Загора ще се проведе работно съвещание за сформиране състава на Районна избирателна комисия за предстоящия национален референдум, насрочен на 27 януари.
От 19.00 часа - световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.
Видин
В 13.00 часа - „Движение България на гражданите“ – Видин ще открие офис на партията във Видин.
Казанлък
От 10.30 часа - в Казанлък ще бъде открита изцяло ремонтираната сграда на Детска ясла № 4 „Пролет“, а от 11.30 часа – официално ще бъде открита обновената сграда на Детска градина № 9 „Слънчице“.
Димитровград
В 11.00 часа - министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие реновираната сграда на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” и социално предприятие в Димитровград.
Русе
В 11.00 часа - народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Даниела Миткова ще направи дарение на Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе в кабинета на директора.
В 12.00 часа - ръководителят на Жени ГЕРБ – Русе Деница Аспарухова ще направи дарение на библиотеката.
Горна Оряховица
От 16.00 часа - в Градска художествена галерия „Недялко Каранешев” ще бъдат наградени призьорите от конкурса за детска рисунка „Българката”.
Троян
От 11:30 часа - в голямата зала на община Троян ще се състои заключителна пресконференция за отчитане на извършените дейности и постигнатите резултати по проекти.
- Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е на официално посещение в Китай.
- Продължава официалното посещение на министрите на културата Вежди Рашидов и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Русия.