Вместо павета – асфалт на бул. "Дондуков"

Мисия София

20-11-2012, 08:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

През 2013 г. строителство за 500 млн. лева в София

Ударно строителство и ремонти е планирала Столичната община за догодина. За това ще бъдат похарчени почти 500 млн. лв. Парите са по програми от ЕС, заеми и собствени средства.

Започва строителството на пробива на бул. „Царица Йоанна” в „Люлин”, който ще свързва комплекса със западната дъга на Околовръстното.

След броени месеци ще стартира и дълго чаканият ремонт на „Цариградско шосе”. Освен нови асфалт и мантинели, там ще бъдат обновени и мостовете. Ремонтът ще почне от входа на София и ще продължи до „Алея Яворов”. Очаква се този проект да глътне към 20 млн. лв.

Планиран е и основен ремонт на булевардите „Ботевградско шосе”, „Дондуков”, „Монтевидео”, „Копенхаген”.

Паветата на „Дондуков” ще бъдат сменени с асфалт. Бул. „Копенхаген” пък ще свърже догодина кв. „Дружба” 2 с „Цариградско шосе”, а след около 2 години ще стигне до „Младост” 3.

Основен ремонт ще има и на бул. „Шипченски проход” от ул. „Иван Димитров” до бул. „Асен Николов”, а на следващ етап и до бул. „Христофор Колумб” в жк. „Дружба 1”.

В списъка за обновяване са и пътен възел „Надежда” и бул. „Искърско шосе”. Ще бъдат ремонтирани и ул. „Тодор Каблешков” от бул. „Бъкстон” до бул. „Цар Борис III”, ул. „Богатица” в „Лозенец”.