Идният месец Бойко литва на сгледа при Барак

Политика

20-11-2012, 09:32

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В момента на визита в САЩ е вицепремиерът Цветан Цветанов

Американският президент Барак Обама покани премиера Бойко Борисов да се срещнат в Белия дом през декември.

Това обяви вицепремиерът и МВР шеф Цветан Цветанов, който е на посещение в САЩ.

Във Вашингтон вътрешният министър се е срещнал с Джон Бренън, специален съветник на президента Обама по въпросите на контратероризма.

В началото на срещата Цветанов предал поздравления от името на министър председателя Бойко Борисов към Барак Обама, за преизбирането му за втори президентски мандат.

Бренън приел поздравленията и отбелязал, че администрацията на президента Обама и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света.

В самият край на срещата Бренън е предал поканата на Барак Обама към премиера ни да се срещнат идния месец в Белия дом.

Джон Бренън специално подчертал, че това ще бъде една от първите срещи на американския президент с чуждестранен ръководител след преизбирането му на поста.

През първия ден от посещението в САЩ министър Цветанов разговарял и с директора на Сикрет Сървис – службата отговаряща за сигурността на американския президент и противодействаща на различни видове финансови престъпления.

По време на срещата Марк Съливан и Цветанов изразили общото становище, че нивата на сътрудничество между МВР и Сикрет Сървис са на изключително високо ниво.