Баскетболният Черноморец – приятната изненада в НБЛ

Спорт

20-11-2012, 10:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Младият и амбициозен треньор Дечо Коешинов, явно намери пътя към успехите в лигата

След като сътвори сензация в Ямбол и победи крайно негостоприемните домакини, Черноморец повтори упражнението и на друг негостоприемен терен, този в Ботевград, срещу местния Балкан.

Новите попълнения в отбора се включиха страхотно, а младият и амбициозен треньор Дечо Коешинов, явно намери пътя към успехите в лигата. И ако първата победа на бургазлии в Ямбол бе окачествена като суперизненада, то тази в Ботевград ще накара повечето тимове в елитния баскетбол, да смятат акулите за тим, с който вече всеки един отбор трябва да се съобразява. Не е случаен и фактът, че именно след загубата от Черноморец, треньорът на ботевградчани Петър Клечков подаде оставка

През миналия шампионат Черноморец постигна 3 победи за целия сезон. Днес след едва пет изиграни мача нашите вече изравниха постижението си за спечелени срещи, което им отрежда трето място във временното класиране. 218 сантиметровият американец в отбора Джеймс Тейлър пък е водач в НБЛ по борби и по коефициент – борби, овладени топки под коша, точки, асистенции, отнети топки. Останалите допринасят също за чудесното представяне на отбора до момента, което напомня едни от най-добрите години, когато бургаския тим бе фактор в първенството на баскетболистите, а спортната зала се пукаше по шевовете от хора, които бяха жадни за хубав баскетбол.

В следващия кръг младият отбор на Черноморец ще има своето най-сериозно изпитание до момента. Тимът ще посрещне шампионите от Лукойл Академик. Двубоят е в събота от 18 часа в зала Бойчо Брънзов.