Пресни плодове и зеленчуци за детските градини в "Южен"

Мисия Пловдив

20-11-2012, 11:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Доставките по схема "Училищен плод" са за цялата година

От началото на месец ноември започнаха доставките на пресни плодове и зеленчуци във всички детски градини на територията на район “Южен” по схема “Училищен плод“. Доставките ще обхванат цялата учебна година.

На децата от III-та и подготвителна група се предоставят ежедневно само пресни плодове и зеленчуци, отговарящи на нормативната база за здравословно хранене на децата и учениците.

Схемата „Училищен плод” цели да подобри хранителните навици на малчуганите и да информира тях и родителите им за принципите на здравословното хранене. През цялата учебна година във всички детски градини са предвидени празници, състезателни игри и изложби на тема: ”Здравословно хранене”. Освен по схемата „Училищен плод” детските градини в района получават пресни плодове и зеленчуци и по Постановление №308 за осигуряване и разпределяне средствата за подпомагане храненето на децата от подготвителните групи.

”С включването на двете програми за децата в района се осигуряват много плодове и зеленчуци, освен основното хранене. Доставките се осигуряват от извънбюджетни средства, което улеснява директорите в условията на делегиран бюджет, коментира изпълняващият длъжността кмет на “Южен“ Людмил Русанов.