Икономисаното в магазина – в апеката

Политика

20-11-2012, 16:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Води се битка срещу некачествените храни, предупеди Миро Найденов

Всичко, което се икономисва в магазина, след това се плаща в аптеката, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на дискусия на тема „Чиста храна”.

Дискусията за влагането на растителните мазнини в млечните продукти се води не за първи път и тя беше поета от една страна от медиите, от друга страна от браншовите организации. Бизнесът се раздели на „за” и „против”, каза Найденов.

Това, което искам да защитим преди всичко е интересът на потребителя. Категорично влагането на растителни мазнини в млечните продукти, не е полезно за здравето на хората. Както на цигарите слагат надписи вредно за здравето, така и на продуктите с растителни мазни трябва да ги има, но няма как да го направим.

Успяхме да разделим щандовете в магазини – за такива с растителни мазнини и такива без, посочи министърът. Дълг към обществото, дълг към нашите деца е да се предоставя качествена храна. Затова е направена и Наредбата за млечните продукти и растителните мазнини, коментира министърът.

Здравето не струва пари, бизнесът, каквато и да е цената, не трябва да е човешкото здраве. Това е стъпка хората да ядат по-качествена храна. Нека се обединим около това, с компромиса на тази наредба, да бъдат информирани потребителите за това какво ползват и около идеята да запазим българското животновъдство, каза още Найденов.