Без чалга пред Общината за Нова година

Мисия Пловдив

20-11-2012, 14:13

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Посрещаме 2013-а с Мария Илиева и Скилър

4-дневната новогодишна програма на сцената пред Общината ще премине без чалга изпълнители. Това съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Той посочи, че между 28-и и 31-ви декември 2012 на центъра ще се изявят известни имена от родната поп музика. Тези изпълнители са избрани заради многобройните си фенове, особено сред пловдивските младежи.

Празничните концерти ще започнат с изпълнение на рок бандата на Марин Йончев. Той лично обеща на пловдивчани да забият класически парчета на легендарните Уайтснейк, Дийп Пърпъл и Елвис Пресли. Освен това на сцената Йончев ще представи и няколко авторски композиции в същия стил. Младият рокаджия изтъкна, че за да зарадва своите съграждани започва репетиции с бандата още отсега.

На следващата вечер – 29-ти декември на центъра ще се изявят групите „Остава” и „Мистик”. Пловдивчанките, които свирят на цигулка, виола, виолончело и флейта, ще представят със своята вокалистка кавъри на народни песни и диско хитове в класическа интерпретация. За нас това ще бъде чест, посочиха Благослава и Благовеста от „Мистик”.

Ден преди да сменим календара на пловдивчани ще гостува Графа. По думите на Стефан Стоянов той е обещал голямо шоу с участието на балет и DJ Борче. Програмата на самия 31-ви декември пък ще започне в 22:00 часа. Първи на сцената пред Общината ще излязат бийтбокс шампионът Скилър, заедно със сестра му Лилана и танцов състав. Те ще бъдат последвани от дивата Мария Илиева. Малко преди полунощ е предвиден спектакълът на фолклорен ансамбъл „Тракия”. По традиция в последните мигове на старата година ще прозвучи речта на президента, а в първите на новата – българският химн. За посрещането на 2013 година са приготвени и фойерверки. Половин час след полунощ на сецната ще забият „Мери бойс бенд”, а след това забавата ще бъде поверена на професионален DJ.

Разходите по програмата са около 70 хиляди лв. Умишлено я обявяваме по-рано, защото смятаме, че така ще успеем да привлечем повече гости за празниците в нашия град, заяви още Стефан Стоянов.