Осветлението на Лаута готово до март

Спорт

20-11-2012, 15:01

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Отхвърлиха жалбата на една от кандидатстващите фирми, ремонтът може да почне след две седмици

Осветлението на стадион „Локомотив” може да бъде завършено до месец март 2013 година, разбра Plovdivutre.bg. Това стана факт, след като Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на една от фирмите, участнички в конкурса.

Става въпрос за пловдивската „Сигротех” ЕООД, която протестираше за това, че отпадна от конкурса, тъй като част от документацията беше на английски език. Решението на Комисията за защита на конкуренцията е взето в София на 14 ноември, но бе обявено едва вчера в края на работния ден. То гласи:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ жалбата на „Сигротех” ЕООД, гр. Пловдив срещу Решение № 12РОП40(1)/01.10.2012 г. на кмета на Община Пловдив за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Предложение за частична преработка на проект и изграждане на осветителна система в съответствие с нормите на UEFA TV-2010 за стадион „Локомотив”, гр. Пловдив”, открита с Решение № 12РОП-40/03.08.2012 г. На възложителя.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните. Документът е подписан от председателя на комисията Петко Николов, зам.-председателят Ангелина Милева, и членовете Александър Александров, Елена Димова, Зорница Иванова и Петя Велчева.

Plovdivutre.bg обаче разбра, че най-вероятно няма да има повторно обжалване, тъй като всички в управата на „Сигротех” са локомотивци и те нямат намерение да спъват излишно ремонта на Лаута.

При този вариант може да се стигне до официалното подписване на договора, веднага след изтичането на срока от 14 дни за обжалване.

Припомняме, че конкурсът за монтиране осветление на стадион „Локомотив” бе спечелен от фирма „Хит” ООД – Горна Оряховица, която има готовност да изпълни проекта за 68 календарни дни.