БСП в Кърджали иска оставката на Раиф Мустафа

Политика

20-11-2012, 17:56

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Социалистите поискаха председателят Раиф Мустафа да посочи кой е събрал и внесъл подписката на 340 души с обръщение към кмета на града

БСП в Кърджали реши да поиска отстраняването на Раиф Мустафа от поста председател на Общинския съвет и започва политически консултации за това.
Решението на местната левица е заради отказа на Мустафа да отговори на поставените му въпроси, свързани със скандала около посмъртното удостояване на генерал Васил Делов със званието "Почетен гражданин" по повод 100-годишнината от Освобождението на града.
Дни след провала на тържествената сесия преди месец лидерът на социалистите Милко Багдасаров внесе в деловодството на съвета писмо с редица въпроси от името на партийното ръководство и на групата съветници. Социалистите поискаха председателят Раиф Мустафа да посочи кой е събрал и внесъл подписката на 340 души с обръщение към кмета Хасан Азис точката за почетното гражданство да отпадне от дневния ред на празничната сесия.
В писмото се пита на какъв форум е решено съветниците на ДПС да не подкрепят предложението и кой персонално е поискал те да гласуват "въздържал се", както и има ли общински съветници и други партийни представители, които са провели предварителни срещи с изселническата организация в Одрин, заявила несъгласие с предложението на Инициативния комитет за генерал Делов. Социалистите настояха и за копие от автентичния документ, с който тази организация е изразила несъгласието си.
"Един месец след скандалната сесия ние все още нямаме отговор на нито един въпрос. Това ни дава основание да предприемем политически стъпки за отстраняването на Раиф Мустафа като председател на Общинския съвет", заяви лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Левицата ще търси подкрепа от общинските съветници извън ДПС и сред представителите на Движението, недоволни от политиката на управляващата Кърджали партия.