Атанасова изрита от поста шефа на "Пирогов"

Мисия София

20-11-2012, 18:29

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Доц. Стоян Миланов е директор на "Пирогов" до конкурс

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова освободи от поста изпълнителния директор на "Пирогов" Димитър Раденовски.

Доц. Стоян Миланов ще заеме мястото му до конкурс. Атанасова обясни решението си с това, че доц. Миланов през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в "Пирогов". "Млад е и разчитам на него", каза още Атанасова. Тя подчерта, че доц. Миланов е израснал като специалист в болницата и "не е вечният кандидат за директор". Министърът на здравеопазването веднага ще обяви конкурс за мястото.

До освобождаването на Раденовски се стигна, след като Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) постанови санкция от 100 хил. за "Пирогов".

Глобата е за открити нарушения в договори за обществени поръчки, парафирани от досегашния изпълнителния директор на болницата.

Проверката беше предизвикана от министъра на здравеопазването след серия медийни разследвания.

Докладът на финансовата инспекция бе близо 200 страници и в него се акцентираше върху три непроведени конкурса за обществени поръчки в периода 2010-2012 година.

Вместо да проведе публични търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, директорът на болницата е сключил договори с фирми, поканени от него, бе изводът на инспекцията.

В края на юни Десислава Атанасова смени цялото ръководство на болницата, без изпълнителния директор проф. Димитър Раденовски, който тогава запази поста си.