Чакаме 5% повече туристи през зимния сезон

Животът

20-11-2012, 20:21

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От бранша залагат най-вече на офертите за туристически пакети с включена храна, лифт карта и спа процедури

5% повече ще са туристите през новия зимен сезон.

Очаква се цените за нощувка да останат без промяна спрямо миналата зима. От бранша залагат най-вече на офертите за туристически пакети с включена храна, лифт карта и спа процедури, предаде БТВ.

Прогнозите за очакван ръст са свързани с увеличения брой предварителни записвания. През последните няколко години основната част от резервациите се правят в последния момент, така че може да има и по-голям ръст, посочват експерти. Очакванията за по-голям брой на туристите тази година за момента се основават изцяло на по-големия брой на предварително записани гости на хотелите.

Официалното откриване на ски сезона в трите големи курорта у нас - Банско, Боровец и Пампорово е планирано за 15 декември. От бранша чакат температурите да паднат под -4 градуса, за да започне и изграждането на пистите с изкуствен сняг.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма вече обяви началото на проект, който предвижда създаването на единен туристически имидж на страната ни. Целта му е да доведе до 30-40 процента ръст на туристите у нас през следващите 15 години.

Още тази зима България ще има нов ново туристическо лого, послания и популяризиране на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Фокусът на новото туристическо лице ще бъде насочено към туристи от Германия, Русия, Румъния и Великобритания.