Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

20-11-2012, 20:44

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 21 ноември

 9.00 часа - ще започне заседание на Народното събрание.

 10.00 часа
- ще се проведе заседание на Министерски съвет.

 9.30 часа - Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др. за престъпления по служба с цел облага.

 9.30 часа - в Софийски градски съд ще бъде прочетена присъда по делото за изнудване срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.

 10.00 часа - в УНСС ще се проведат дни на кариерата.

11.00 часа - в Конферентната зала на Софийския университет „Климент Охридски” ще се проведе пресконференция по Проект „Интегрирана програма за обучение и подкрепа на докторантите по социални и хуманитарни науки в СУ”.

11.00 часа - в пресклуба на БТА асоциация „Муковисцидоза” ще даде пресконференция на тема „Муковисцидоза спира живота. Да спрем муковисцидозата! Пресконференция по повод на Международния ден на болните от муковисцидоза”.

 11.30 часа - в Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на връчването на дарение в размер на 11 000 евро за инициативата „За живот”.

 12.00 часа - в пресклуба на БТА Инициативен комитет "Зелените алтернативи срещу АЕЦ" ще даде пресконференция на тема „Референдумът за нова АЕЦ - дълг на всеки мислещ българин е да гласува с "Не!"

 12.00 часа - в зала „проф. Асен Златаров” ще започне тържественото откриване на обновената инфраструктура на ХТМУ София по проект „Подходяща и рентабилна инфраструктура на ХТМУ-София”. От 14.00 часа в сграда А, зала 210 в ХТМУ ще започне кръгла маса. На церемонията по откриването на обновената инфраструктура ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 12.15 часа - в Държавната агенция за бежанците ще се проведе пресконференция по повод Националното учение „Закрила 2012“ съгласно Националния план за временна закрила с цел усъвършенстване на процеса на взаимодействие и координация между управленските структури за действие при временна закрила, обмен на информация между тях и проверка на системата за оповестяване.

 13.00 часа - на бул. „Кръстьо Пастухов” в ж.к „Дружба” (при езерото в ж.к „Дружба”) Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски ще присъстват на церемония по повод стартиране на проекта за изграждане на участъка от метрото – бул. „Цариградско шосе” - ж.к „Дружба- Летище”.

13.30 часа - на площадката на завода за боклук в с. Яна столичните социалисти ще проверят как се справя Бойко Борисов с най-дългогодишния си и мащабен проект – завода за боклук в София.

 14.00 часа - Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще се срещне с министъра на земеделието на Ирак Н. Пр.Езулдин Абдула Хюсен Алдола. След срещата в Голям колегиум на МЗХ ще се проведе брифинг.

 14.00 часа - в двора на Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия „Свети Наум” на ул. „Любен Русев” 1, екип на канализационната компания в Будапеща FCSM, която е част от „Веолия вода” заедно с екип от отдел "Канализация" на "Софийска вода", ще обследват със специализирана апаратура за видео-заснемане състоянието на проблематичен канализационен колектор с голям диаметър от 1972 г.

 14.00 часа - в аулата на Академията на МВР заместник-министър Веселин Вучков ще открие национален семинар на тема: „Етични норми на професионално поведение, зачитане правата на задържаните лица и ограничаване на полицейското насилие”.

14.00 часа - в пресклуба на БТА Българска федерация по бокс ще даде пресконференция.

15.00 до 19.00 часа - в Betahaus, коуъркинг пространство, на ул. „Крум Попов” 56-58 ще се проведе финална среща по проект „Еволюция сега – велосипедисти в действие“.

 17.30 часа - в Академична зала № 2 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ секция „Филологически науки“ към Съюза на учените в България организира представяне на излязлата неотдавна книга „Българският език в училището“ от проф. д.ф.н. Боян Вълчев – преподавател в Катедрата по български език на Софийския университет.

 17.45 часа - в Зала 1 на Централния военен клуб на бул. „Цар Освободител” № 7 ще представят „Историята на Отечествения фронт/ Съюз в България”.

 18.00 часа - в Националния музей на българското изобразително изкуство на пл. „Княз Александър І“ № 1 ще бъде представена фотоизложбата „Паралелната Япония – съвременна японска архитектура 1996–2006“.

18.30 часа - в център за култура и дебат „Червената къща” ще бъде открита изложба О2 на групата „Что делать?“ (Русия), Владан Йеремич (Сърбия), Катаржина Козира (Полша).

19.00 часа - в Централния военен клуб ще започне благотворителен концерт на Софийски хористи в подкрепа на ранната диагностика на рака.

 19.00 часа
- в Център за образование и култура „Илиев” на Американския университет в България ще започне семинар на д-р Александър Чернев, преподавател в Kellogg School of Management - Меката на маркетинга.

19.00 часа - в центъра за култура и дебат „Червената къща” ще Фондация „Ресурсен център Билитис“ представя дискусия на тема: „Смяна на пола в България за транссексуални и интерсексуални хора: представяне на съдебната практика и стратегия за подобряване”.