Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

20-11-2012, 20:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 21 ноември

Златоград
Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Златоград.

 

София


Президентът Росен Плевнелиев ще открие в столичния хотел „Хилтън” двудневната конференция на високо равнище на УНИЦЕФ на тема „Спиране на настаняването на деца до три години в институции: подкрепа на семействата в отглеждане на малки деца”. Ще присъства и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.
В 9.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.
В 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.
В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др. за престъпления по служба с цел облага.
В 9.30 часа в Софийски градски съд ще бъде прочетена присъда по делото за изнудване срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.
От 10.00 часа в УНСС ще се проведат дни на кариерата.
В 11.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Климент Охридски” ще се проведе пресконференция по Проект „Интегрирана програма за обучение и подкрепа на докторантите по социални и хуманитарни науки в СУ”.
В 11.30 часа в Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на връчването на дарение в размер на 11 000 евро за инициативата „За живот”.
В 12.00 часа в зала „проф. Асен Златаров” ще започне тържественото откриване на обновената инфраструктура на ХТМУ София по проект „Подходяща и рентабилна инфраструктура на ХТМУ-София”. От 14.00 часа в сграда А, зала 210 в ХТМУ ще започне кръгла маса. На церемонията по откриването на обновената инфраструктура ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
В 12.15 часа в Държавната агенция за бежанците ще се проведе пресконференция по повод Националното учение „Закрила 2012“ съгласно Националния план за временна закрила с цел усъвършенстване на процеса на взаимодействие и координация между управленските структури за действие при временна закрила, обмен на информация между тях и проверка на системата за оповестяване.
В 13.00 часа на бул. „Кръстьо Пастухов” в ж.к „Дружба” (при езерото в ж.к „Дружба”) Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски ще присъстват на церемония по повод стартиране на проекта за изграждане на участъка от метрото – бул. „Цариградско шосе” - ж.к „Дружба- Летище”.
В 13.30 часа на площадката на завода за боклук в с. Яна столичните социалисти ще проверят как се справя Бойко Борисов с най-дългогодишния си и мащабен проект – завода за боклук в София.
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще се срещне с министъра на земеделието на Ирак Н. Пр.Езулдин Абдула Хюсен Алдола. След срещата в 14.00 часа в Голям колегиум на МЗХ ще се проведе брифинг.
От 14.00 часа в двора на Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия „Свети Наум” на ул. „Любен Русев” 1, екип на канализационната компания в Будапеща FCSM, която е част от „Веолия вода” заедно с екип от отдел "Канализация" на "Софийска вода", ще обследват със специализирана апаратура за видео-заснемане състоянието на проблематичен канализационен колектор с голям диаметър от 1972 г.
От 14.00 часа в аулата на Академията на МВР заместник-министър Веселин Вучков ще открие национален семинар на тема: „Етични норми на професионално поведение, зачитане правата на задържаните лица и ограничаване на полицейското насилие”.
От 15.00 до 19.00 часа в Betahaus, коуъркинг пространство, на ул. „Крум Попов” 56-58 ще се проведе финална среща по проект „Еволюция сега – велосипедисти в действие“.
От 17.30 часа в Академична зала № 2 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ секция „Филологически науки“ към Съюза на учените в България организира представяне на излязлата неотдавна книга „Българският език в училището“ от проф. д.ф.н. Боян Вълчев – преподавател в Катедрата по български език на Софийския университет.
От 17.45 часа в Зала 1 на Централния военен клуб на бул. „Цар Освободител” № 7 ще представят „Историята на Отечествения фронт/ Съюз в България”.
В 18.00 часа в Националния музей на българското изобразително изкуство на пл. „Княз Александър І“ № 1 ще бъде представена фотоизложбата „Паралелната Япония – съвременна японска архитектура 1996–2006“.
В 18.30 часа в център за култура и дебат „Червената къща” ще бъде открита изложба О2 на групата „Что делать?“ (Русия), Владан Йеремич (Сърбия), Катаржина Козира (Полша).
В 19.00 часа в Централния военен клуб ще започне благотворителен концерт на Софийски хористи в подкрепа на ранната диагностика на рака.
От 19.00 часа в Център за образование и култура „Илиев” на Американския университет в България ще започне семинар на д-р Александър Чернев, преподавател в Kellogg School of Management - Меката на маркетинга.
В 19.00 часа в центъра за култура и дебат „Червената къща” ще Фондация „Ресурсен център Билитис“ представя дискусия на тема: „Смяна на пола в България за транссексуални и интерсексуални хора: представяне на съдебната практика и стратегия за подобряване”.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА асоциация „Муковисцидоза” ще даде пресконференция на тема „Муковисцидоза спира живота. Да спрем муковисцидозата! Пресконференция по повод на Международния ден на болните от муковисцидоза”.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА Инициативен комитет "Зелените алтернативи срещу АЕЦ" ще даде пресконференция на тема „Референдумът за нова АЕЦ - дълг на всеки мислещ българин е да гласува с "Не!"
От 14.00 часа в пресклуба на БТА Българска федерация по бокс ще даде пресконференция.


Брезово
От 11.00 часа в залата на община Брезово Областен информационен център – Пловдив представя отворени схеми на семинар „ДА създаваме заедно”.

 

Варна
От 9.00 часа в Митрополитския катедрален храм паметник „Св. Успение Богородично“ Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-председател на Светия Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски престол ще отслужи Божествена Света Литургия в съслужение с Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан, викарий на Варненския и Великопреславски митрополит, архиерейски наместници и духовенството от града.
В 9.30 часа в интегрален кабинет в СУ „Г. Бенковски” ще се проведе пресконференция по повод националната инициатива „Погледни към детето”, организирана от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител д-р Даниела Петрова и футболистът Стилиян Петров.
От 12:00 часа ГЕРБ-Варна ще даде пресконференция в централния клуб на ПП ГЕРБ в град Варна на ул. „Сан Стефано” № 22.


Казанлък
В 12.30 часа ще бъде официално прерязана лентата на ремонтирания път Казанлък - с. Овощник, в близост до „Кълвача инвестмънт“.
От 14.00 часа ще бъде открит и новият парк в Казанлък, наречен „Казанлъшки оазис“, който бе изграден южно от бл. 111, на бул. „Ал. Батенберг“.
От 17.30 часа в зала „Севтополис”, втори етаж на хотелски комплекс „Казанлък” кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще направи Отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Казанлък за първата година на мандат 2011 -2015 г.


Пловдив
От 18.00 часа в културен център „Тракарт” Пловдив, подлез „Археологически”, ще бъдат представени документални филми на тема “Виното и траките”: „Виното на Сабазий - Загрей.


Велико Търново
От 10.00 часа в пресклуба на БТА във Велико Търново ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за преодоляване на свлачища на територията на Община Велико Търново”.

 

Стара Загора
От 18.00 ч. в Регионалната библиотека „Захарий Княжески" ще бъде открита изложбата, организирана от Посолството на Палестина в България и Регионалната библиотека със съдействието на Община Стара Загора и областния управител.


Ихтиман
От 18.00 часа в читалище „Слънце” в Ихтиман председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще проведе среща с обществеността на града.


Благоевград
В 17.00 часа в Обединено детско заведение „Първи юни”, в кв. „Струмско” ще бъде открита изложба по повод Деня на християнското семейство.


Попово
От 11.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Попово ще се проведе семинар по ос 4 ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.)”


Ракитово
От 11.00 часа в залата на административната сграда на Община Ракитово ще се състои пресконференция за проект за европейски облик на образователната инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност.