Айтос избира здравен медиатор

Новините

21-11-2012, 07:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Подборът на кадри ще протече в два етапа

Община Айтос обяви конкурс за здравен медиатор. Тези, които вече са подали документи трябва да знаят, че подборът ще се извършва в два етапа. Първо оценяващите ще извършат проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания и интервю. Списъците на допуснатите и недопуснатите до интервю кандидати ще бъдат обявени на информационното табло в сградата на община Айтос до 22 ноември т.г.. Интервюто ще се проведе на 29 ноември от 10.00 часа в Община Айтос, ул. „Цар Освободител” №3, информират от местната дминистрация.
Интервюто има за цел да установи в каква степен всеки кандидат, познава проблемите на общността и е съпричастен към тях, комуникативните умения и мотивацията, необходими за изпълнението на длъжността.

Дейността на здравния медиатор е свързана с подпомагане на хора, които се нуждаят от помощ в достъпа им до услуги в сферата на здравеопазването. Предвидено е той да извършва патронаж на рискови семейства, бременни и млади майки, да оказва помощ при комуникациите със Здравноосигурителната каса, дирекция "Социално подпомагане" и Комисията за защита от дискриминация. Медиаторът ще консултира по проблемите на семейното планиране и репродуктивното здраве, ще обяснява ползата от ваксинациите и имунизациите.Задължително е кандидатите за тази позиция да имат поне средно образование и опит в социалната сфера. Желателно е да имате и познания по компютърна грамотност.

Окончателните резултати от подбора ще бъдат обявени в тридневен срок от провеждането на интервюто.