Филмите на Киномания днес

Пловдив Лайф

21-11-2012, 07:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Уди Алън събира куп международни звезди в своя "На Рим с любов"

Уди Алън и още куп звезди са намерили място в днешната програма на Киномания.

“На Рим с любов“ събира Уди Алън, Алек Болдуин, Роберто Бенини, Пенелопе Крус, Джуди Дейвис, Орнела Мути, Джулиано Джема.

Възрастна американска двойка лети за Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето – диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се оказва в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във вечния град. Уди Алън замисля новия си филм като калейдоскоп на човешки съдби, в които преплита хумор и романтика. Този път световноизвестният режисьор избира италианската столица като идеална среда за игрален филм с много международни актьори, тъй като за него него Рим е прекалено голям, за да си позволи развитие на една-единствена сюжетна линия.

“Руби Спаркс: Мечтаното момиче“ е късната прожекция.

Калвин е млад писател, който постига феноменален успех в ранната си кариера. Животът му обаче тръгва надолу - не му върви нито в писането, нито в любовния живот. Докато един ден не създава персонаж на име Руби Спаркс, която да го вдъхновява. Когато седмица по-късно Калвин вижда Руби, седяща на креслото му от плът и кръв, е истински слисан.

“Руби Спаркс: Мечтаното момиче“ е изкусителна романтична фантазия за креативността, и за потенциала на творението да заживее собствен живот, която развихря въображението с финес и чар.