Нарушения за 700 бона в "Пирогов"

Мисия София

21-11-2012, 12:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вчера бе уволнен изпълнителният директор на болницата

Нарушения за около 700 000 лева са установили проверките в "Пирогов", обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Тя заяви, че все още не са връчени наказателните постановления нито на бившия изпълнителен директор, нито на "Пирогов" като търговско дружество.

"Всеки от актовете може да бъде до 100 хиляди лева, а нарушенията, които са установени, и финансовите суми, които стоят зад тях, са за около 700 хиляди лева", обясни Атанасова.
"Безрезервно вярвам на екипа на министерството, очаквам констатациите от проверките да се потвърдят, и те се потвърдиха. Аз прибързани решения не съм взимала, ако не се бяха потвърдили констатациите на Инспектората, решението нямаше да е такова.

Искам тази болница да е стабилна, да няма спекулации, че това е проверка, която цели само смяната на изпълнителния директор, или да се руши авторитетът на болницата", обясни Атанасова.
Тя обаче не пожела да коментира работата на прокуратурата и това дали се предприемат някакви действия.

Припомняме, че снощи Атанасова освободи от поста изпълнителния директор на "Пирогов" Димитър Раденовски, като причината са констатираните нарушения от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).