Ученичка от английската победител в "Непознати улици"

Бургас Лайф

21-11-2012, 12:14

Снимка:

снимка "Черноморнски фар"

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

"Те" и "Коя съм аз" трогнаха критичното жури в Бургас

Виктория Маринова от 12 клас на Английската гимназия грабна първото място в конкурса на Мария Мутафчиева от "Мери бойс бенд" - "Непознати улици". Най-добрите млади поети от 8 до 12 клас в цялата страна участваха със свои тайни и лични стихове.

Журито, в което, освен Мери влизат настоящата директорка на езиковата гимназия - Милена Андонова и журналистката Румяна Емануилиду, отличи две стихотворения на Виктория - "Те" и "Коя съм аз", в които 12-класничката излива душата си и най-вече споделя типични за ученическите години разочарования.

На второ място в тази категория на конкурса е присъдена на 10-класникът от строителния техникум - Георги Георгиев от Бургас, а на трето застана Лиляна Славова от Дупница на 17 години.

Още 10 други участници получиха големи и поощрителни награди в националния конкурс за поезия. Сред по-малките голямата награда отиде в младата поетеса от Добрич, възпитаник на езикова гимназия.

Идеята на Мария Мутафчиева беше младите хора да покажат своите стихове, които в гимназиална възраст са най-истински и живи.