Магистрална фея - все по-доходоносна професия

Свят

21-11-2012, 14:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Във Франция 80% от проституиращите жени са чужденки

Проституцията, която все по-решително взема световни мащаби под контрола на организираната престъпност, стана "твърде доходен" икономически пазар, базиран на "образцов" капиталистически модел.

Това твърди Фондацията Scelles в публикуван днес годишен доклад.

Документът от 480 страници, озаглавен "Сексуална експлоатация: проституцията и организираната престъпност" съдържа данни за проституцията в 54 държави. В него се казва, че сводниците са организирали търговията с живи същества по образцов капиталистически модел".

Разбита румънска сводническа мрежа в Испания, процес в Обединените арабски емирства срещу трафикант на жени от Бангладеш, осъден руснак за търговия с проститутки във Финландия и разбита китайска мрежа за експлоатация на тайландски жени в Австралия - всичко това говори за нещо като обширен пазар или поставяне на проституцията под контрола на организираната престъпност", обясни Ив Шарпенел, президент на френската Фондация Scelles, която се бори срещу проституцията.

Във Франция 80% от проституиращите жени са чужденки. Разбити бяха мрежи в Париж, Каен, Бордо или Страсбург, което позволи да се открият жени, станали жертва на сводници, от Колумбия, Китай, Еквадор, Нигерия и Румъния.