Все повече бургазлии спортуват заради добрата база

Мисия Бургас

21-11-2012, 14:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

С новите зали се разкриха и нови атлети, твърди шефът на "Спортни имоти"

Хората в Бургас започват да спортуват все повече с увеличаването на подходящата за целта инфраструктура, сочат наблюденията на шефа на "Спортни имоти" в община Бургас - Живко Иванов.

"Миналата година направихме една статистика колко деца са започнали да тренират плуване по спортна програма. Тогава резултатът от проучването ни показа, че над 500 деца са се научили да плуват за изминалото лято. Колкото спортни съоръжения се правят, толкова повече хора започват да ес занимават с различни видове спорт, дори такива, които с години не са тренирали сега възобновяват заниманията си, защото добрите условия създават предпоставки за това", коментира Иванов.

Относно спротните зали, директорът на общинското предприятие обясни, че всяко едно от спортните съоръжения в началото не е достатъчно заето, но в рамките на няколко месеца започват активно да се ползват.

 "Нещо повече започват да се създават нови клубове, нови деца влизат в тях. А старите клубове се активизират. Към настоящия момент, примерно залата в „Меден рудник” е при пълна заетост, вече даже няма достатъчно място за гражданите. Това означава, че все повече деца започват да тренират, което е много добре", обясни още Живко Иванов.