Заловиха Циганина и бандата му за наркотици

Крими

21-11-2012, 16:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те разпространявали дрога из столицата

Седем мъже са задържани при спецакция на служители от сектор „Наркотици” при столичната дирекция.

Хванати са 36-годишен мъж с прякор Циганина, 24-годишният Коце, с крими регистрация за кражба, Иво Черния - 25-годишен, регистриран за кражба и осъждан за грабеж и наркотици, 21-годишен младеж, мъж на 31 години - също с регистрация за наркотици, 45-годишен мъж, с прякор Пилето и Боби Дългия - на 22 години.

Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа. В хода на работата е установено, че лидер на групата е Циганина, Пилето складирал наркотиците и зареждал дилърите, а останалите пласирали дрогата.

В момент на покупко-продажба са задържани трима от дилърите, а по-късно лидерът и другите участници в схемата за разпространение на наркотични вещества. Иззети са 66 топчета и пликчета с прахообразно вещество и тревиста маса, както и мобилни телефони, електронни везни, пистолет с боеприпаси, записки за отчитане на продадената дрога и пари.

Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на петима са наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".