Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

21-11-2012, 20:41

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития утре, 22 ноември

София
В зала „Роял” в столичния хотел „Шератон”, президентът Росен Плевнелиев ще изнесе лекция пред Атлантическия клуб на тема: „Актуални проблеми и приоритети в системата за национална сигурност на Република България”.

От 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 9.30 ч. в хотел „Шератон“ (зала „Роял“) в столицата министър Томислав Дончев ще участва в публичното представяне на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

От 9.30 часа в Гранд Хотел София, зала Триадица 2 ще се проведе конференция на тема: „Конкурентоспособност на България през призмата на банковата система”.

От 09.00 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Пеньо Мангъров.

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Александър Филипов и Бако Стоянов (чл. 78 от НК)

От 10.00 часа в Малка конферентна зала на УНСС ще се проведе Кръгла маса на тема „100 години от Балканската война“.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

От 10.00 часа в зала „Мусала” на Интер Експо Център – София министър Нона Караджова ще открие Национална конференция „Предизвикателствата пред България за предотвратяване и намаляване на отпадъците”

От 11.00 часа в зала „Сердика” на Шератон София Хотел Балкан заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова и министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участват в кръгла маса на тема „Образование за околна среда”.

От 11.00 часа в сградата на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите ще се състои публичното обявяване на инициативата за издигане паметник на майор Георги Векилски (1882-1918), участник в три войни за национално обединение на България.

От 14.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание министър Десислава Атанасова ще участва в международна конференция „Лекари и мобилност“.

От 15.00 часа в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1 Централната избирателна комисия ще даде брифинг.

От 15.00 ч. в салона на Съюза на юристите в България, ул. „Пиротска” 7 ще се състои възпоминателна вечер по случай 100-години от рождението на проф. Борис Спасов – член кореспондент на БАН и doctor honoris causa на ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград.

В 17:30 часа в хотел „Хилтън” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в заключителната сесия на конференция на високо равнище на УНИЦЕФ.

Национален протест срещу тоталната забрана на тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечения ще се проведе в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. В София протестът ще започне в 15.30 часа на площад „Народно събрание”.

От 10.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Домашното раждане – игра на руска рулетка”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Българска асоциация по психотерапия ще даде пресконференция.

От 12:00ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Граждански организации срещу задължителното 4-годишно образование”.

От 13:00ч. в пресклуба на БТА Български фармацевтичен съюз ще даде пресконференция на тема „Кой ще отпуска лекарства в аптеките след готвената промяна в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина?”.

Варна
От 9.00 часа във Варненския окръжен съд ще се проведе заседание по делото „Славков”.

Пловдив
В 9.30 часа Пловдивският окръжен съд ще прочете присъдата на бившия кмет на Садово Марин Йосифов.

Обучение на тема „Лечение и грижи за хората, живеещи с ХИВ/СПИН (ХЖХС) и намаляване на стигмата и дискриминацията на ХЖХС от медицинския персонал” ще се проведе в Аудиторния комплекс Медицински университет – Пловдив.

От 18.00 часа галерия „Червеното пони” и „МГ Груп” ще представят „Изкуство с младо вино” - изложба с вторични продукти от винопроизводството.

Габрово/Трявна
В 9:30 часа министър Тотю Младенов ще открие обновената сграда на ОДЗ „Калина” (ул. „Възрожденска” № 14) в Трявна. В 11:30 часа, министър Младенов ще пререже лентата на обновената административна сграда на община Габрово. В 12:30 часа министърът ще открие нов магазин от верига хипермаркети за техника.

Кюстендил
Меглена Кунева ще посети Кюстендил. От 17.00 часа в Килийното училище ще се проведе пресконференция. От 18.00 часа на същото място Кунева ще се срещне с гражданите на Кюстендил.

Добрич
От 14.00 часа в зала „Пресцентър“ на областна администрация Добрич зам.-министър Добромир Симидчиев ще представи концепция за управление на ВиК Добрич.

Казанлък
От 13:00 ч. в Община Казанлък - гр. Казанлък, бул. „Розова долина” №6, зала 6 ще се проведе начална пресконференция по повод стартирането на проект № BG161PO001/3.2-02/2011/006 „Долината на розите и тракийските царе”.

Видин
От 14.00 ч. в заседателната зала на 6 етаж на Община Видин ще бъдат отворени ценовите оферти за участие в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Извършване на финансов одит по проект „Домашен уют и грижа за деца в риск”.