Тотомилионерът прехвърлил фирма с 1,3 млн. лева дълг на бивш затворник

Животът

22-11-2012, 06:05

Снимка:

в.24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Изгрелият на българския небосклон тотомилионер Росен Георгиев Русимов е бил брънка от веригата, по която задлъжняла фирма е била харизана на безимотни роми

Призналият, че е ударил едната шестица от рекордния за България джакпот перничанин, е свикнал да работи със седемцифрени суми, пише в. 24 часа. Той прехвърлил фирма с 1,323 млн. лева неплатени данъци на бивш затворник от монтанско село. Борчовете са установени с ревизионни актове.

Изгрелият на българския небосклон тотомилионер Росен Георгиев Русимов е бил брънка от веригата, по която задлъжняла фирма е била харизана на безимотни роми. През 2011 г. в Монтанския районен съд е осъден на пробация за една година бедният Бойко Генчов Илиев, оказал се собственик на фирма на Росен Русимов с данъчни задължения в размер на 618 674 лева към ТДД- София, и 705 000 към ТДД-Велико Търново. Става въпрос за неизплатени ДДС и корпоративен данък. Безимотният ром станал горд собственик и управител на фирмата "Б.И." ЕООД като изпаднал в неплатежоспособност.
Магистратите го признават за виновен, че не открил производство по несъстоятелност от Окръжния съд в Монтана в 30-дневен срок, а той бил подлъган и въобще не знаел какво подписва.