Ракети от Газа хвърчат към Хилари Клинтън

Животът

22-11-2012, 06:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Полицията започнала трескаво да претърсва района на взрива, тъй като подозира, че някъде наблизо има заложен втори експлозив

23-ма души бяха ранени при взрив в автобус от градския транспорт в центъра на Тел Авив, предаде АФП.

Няма пострадали български граждани, съобщиха от външното министерство в София.

Автобусът бил взривен от бомба, поставена в него, съобщи полицията. Той гръмнал близо до военното министерство.

Полицията започнала трескаво да претърсва района на взрива, тъй като подозира, че някъде наблизо има заложен втори експлозив.

Малко по-късно отговорност за атентата поеха едновременно две палестински групировки. Това са Комитети за народна съпротива и Бригада на мъчениците от "Ал Акса", въоръженото крило на "Ал Фатах".

"Ще продължим да отговаряме на израелската агресия в очакване на резултата от преговорите за примирие", заяви говорителят на "Хамас" Фаузи Бархум.

По време на атентата Хилари Клинтън провеждаше втората си среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Двамата разговаряха първо във вторник вечерта. Тогава Нетаняху заяви, че Израел е готов да разшири офанзивата си в Газа, но би предпочел дълготрайно дипломатическо решение на заплахата от ракетни нападения.

Вчера денят на Клинтън започна със среща с палестинския президент Махмуд Абас. Държавният секретар на САЩ отпътува по спешност за Близкия изток, за да постигне примирие в ивицата Газа.

По време на визитата на Хилари от Газа към Тел Авив бяха изстреляни десетки ракети. Част от тях изобщо не достигнаха града, а други бяха свалени от системата за прехващане "Железен купол".

От Израел Клинтън отпътува за Египет, за да се срещне с президента ислямист Мохамед Морси. Кайро е главният посредник в преговорите между израелците и палестинците.

"Терористите трябва да знаят, че нито един удар срещу нашите мирни жители няма да им се размине", заяви пред Интерфакс Алекс Селски, официалният представител на Бенямин Нетаняху.

26-има палестинци са убити при израелските въздушни удари във вторник. Загинали са и трима журналисти. Двама от тях са оператори от телевизия "Ал Акса", а третият - директор на образователната програма на телевизия "Ал Кудс". Двете програми са свързани с правителството на "Хамас" в Газа.

Вчера израелска ракета улучи офиса на АФП в ивицата. По време на атаката вътре не е имало журналисти. Загинало е обаче едно дете. (24 часа)