Добро утро, Пловдив!

Животът

22-11-2012, 06:36

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града и региона?

Времето въобще няма да ни изненада. Пак облаци и покрай тях малко слънчеви лъчи. В Пловдив максималната температура няма да скочи повече от 11 градуса. Обличайте се добре.

В града този следобед ще има бунт на масите срещу забраната за пушене. Пред сградата на общината на пл. "Стефан Стамболов" Асоциацията на собствениците на заведения готви протест под формата на шарж, научи преди дни Plovdivutre.bg. Там ще бъдат подредени десет празни маси и столове, а около тях четири манекена. Това ще е символ на обезлюдените заведения, на фалиралия бизнес, на съкратените хора, каза председателят на асоциацията Димитър Лукарев. Още за протеста срещу тоталната забрана за пушене ВИЖ ТУК.

Горещ ден за екскмета на Садово. Окръжният съд ще произнесе тази сутрин присъдата на кмета Марин Йосифов и Анжела Запрянова. Срещу тях е повдигнато обвинение за това, че в периода от началото на месец февруари 2010 г. до 30.06.2010 г. в гр. Пловдив, в съучастие като извършители, са поискали от управителя на “Пътинженеринг” ООД  250 077 лева, за да упражнят влияние при избор на изпълнител за обект цялостна канализация на с. Кочево. Делото бе разгледано при закрити врати заради използваните СРС по време на разследването.

Още един бивш кмет се изправя пред Темида в Апелативен съд-Пловдив. Кметът на Велико Търново Румен Рашев и бившият главен архитект на общината са подсъдими за престъпление по служба, ощетили старата столица с над 400 000 лева. В основата на делото беше строителството на тенис-кортове, покрай които бил изграден и жилищен блок. Голямата сграда обаче липсвала в първоначалния проект. Защо делото идва в Пловдив прочетете ТУК.

Общинските съветници се събират на поредно заседание точно в 9 часа. В дневиня ред отново виждаме, че съветникът Спас Гъпневски е вносител на предложението за преименуване на улица „Мадара”  на улица  „Армения”.

В 11 ч.  областният управител Здравко Димитров  ще  присъства на представянето на платформа и специализирано санитарно помещение  за хора с увреждания   в Етнографския музей в Стария град. Новостите са по проект за осигуряване на достъпна среда и адаптиране  на музея за хора с двигателни увреждания.

Акция по премахване на незаконни временно-преместваеми съоръжения и гаражи ще бъде проведена утре от 9.00 часа в район „Източен“.  Акцията ще стартира от улица „Ландос“.

В пресклуба на БТА ще представят проект „Предотвратяване рисковете от наводнения чрез корекция и разширяване на речното корито на р. Сребра в гр. Раковски и с. Шишманци, Община Раковски”.

До края на декември се затваря едното платно на улиците “Антон Мумджиев”, “Поручик Боян Ботев” и “Стоян Празов” в Тракия. Причината е изграждането на нова топлопреносна мрежа на EVN с дължина 656 метра. Към нея ще бъде присъединена детска градина „Велимира”. Абонати на ТЕЦ-а могат да станат и жители на квартала.

В Къщата в Стария град, над Катедрален храм "Света Богородица”, от 17 до 18 ч. ще бъде официалното откриване на "Музей на киното и фотографията", Пловдив. Събитието е в рамките на проект Градски мечти/URBAN DREAMS, с автор: Емил Миразчиев.

В рамките на съпътстващата културна програма на „Дефилето на младото вино” от 18.00 часа галерия „Червеното пони” и „МГ Груп” ще представят „Изкуство с младо вино” - изложба с вторични продукти от винопроизводството. Изложбата ще продължи до 25.11.2012 г.