Милан на 1/8-финал, феноменален гол на Мексес

Спорт

22-11-2012, 08:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Манчестър (Сити) отпадна след хикс с Реал

Sportline.bg проследи сблъсъците в четирите групи - "А", "В", "С" и "D".

Осем мача предложи Шампионската лига и тази вечер. Двубоите бяха от петия кръг. 7 от тях започнаха в 21,45 часа. А от 19,00 се игра мачът Зенит - Малага, който завърши 2:2. Sportline.bg проследи за читателите си резултатите и от останалите сблъсъци в четирите групи - "А", "В", "С" и "D".

Милан се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига. В мач на живот и смърт "росонерите" биха Андерлехт с 3:1 в Брюксел и се бетонираха на второто място в класирането кръг преди края на борбата в група "С". Само 15 000 зрители мръзнеха по трибуните на "Констант ван ден Сток". С най-голяма заслуга за успеха е новото дете-чудо на италианския футбол Стефан Ел Шаарави. 20-годишният нападател буквално разсипа домакините, като вкара гол и направи две асистенции.
Руският шампион Зенит запази шансовете си за участие в Лига Европа и през пролетта, след като се добра до 2:2 у дома срещу Малага. След това равенство андалусийците, които вече си бяха осигурили място в следвашата фаза на напдреварата, спечелиха групата и може да се надяват на по-добър жребий за 1/8-финалите. 
 
Двубоят на стадион "Петровский" започна кошмарно за домакините, които още в 8-ата минута изостваха в резултата. Уругваецът Себастиан Фернандес асистира на аржентинския халф Диего Буонаноте, който реализира за 0:1. След по-малко от още 60 секунди игра Малага удвои аванса си с попадение на Фернандес, който получи и пас от парагваеца Роке Санта Крус и вкара за 0:2. До края на полувремето играчите на Зенит се опитаха да върнат поне едно попадение, но така и не успяха.
 
След почивката в 49-ата минута чешкият бранител Томаш Хубочан изведе на чудесна позиция португалския национал Дани, който намали на 1:2 и върна надеждите на домакините за нещо повече в мача. Играчите на Лучано Спалети натиснаха след гола и успяха да се доберат и до равенството, след като в 86-ата минута влезлият като резерва Виктор Файзулин оформи крайното 2:2.
В последния кръг Малага домакинства на Андерлехт, а Зенит ще гостува на Милан.

Реал (Мадрид) направи 1:1 при гостуването си на английския първенец Манчестър Сити. Това равенство класира "белия балет" за 1/8-финалите, а "гражданите" окончателно отпаднаха от турнира и ще се борят за третата позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Карим Бензема (10) изведе "кралския клуб" напред в резултата, а след почивката Серхио Агуеро (74-дузпа) донесе точката за домакините.  

В последния кръг "гражданите" гостуват на победителя в групата Борусия (Дортмунд) и при успех може да се преборят за третата позиция и участие в Лига Европа. Реал (Мадрид) пък завършва на второ място, след като има 8 точки и при какъвто и да е резултат у дома срещу Аякс в последния кръг не може да изпревари Дортмунд.

Аякс загуби катастрофално у дома от германския първенец Борусия (Дортмунд). Така вестфалци си осигуриха участие в 1/8-финалите на надпреварата. Головете за успеха им бяха дело на Марко Ройд (8), Марио Гьотце (36) и Роберт Левандовски (41, 67).

Още от Шампионската лига: тук.