60 собственици на кръчми с митинг-концерт пред oбщината

Парите

22-11-2012, 08:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Протестът срещу забраната за пушене в заведенията изкарва 200 души на улицата

Загубите от забраната за тютюнопушене в закрити заведенията повлия и на бургаските кръчмари. По този повод днес в града ще се проведе протестен митинг срещу дискриминационния текст от Закона за здравето.

Той ще започне с шествие от площад Тройката, с цел гражданите-съмишленици на протеста да се присъединят към организаторите - собственици на над 60 заведения в региона.
Шествието ще стигне до сградата на община Бургас, където ще се проведе митинг - концерт. В него ще вземат участие известни бургаски музиканти и изпълнители, с което ще подкрепят правото на избор на всеки българин и ще се обявят против дискриминацията във всичките и форми. Инициативен комитет от работодатели и работещи, засегнати от категоричната забрана, ще връчи своите предложения на кмета на община Бургас Димитър Николов.
Собствениците на заведения в Бургас и техният персонал ще участват в митинга, за да се включат в националната инициатива за връщане на Закона в стария му вид и гарантирането на равни права на пушачи и непушачи.