140 фиданки ще красят улиците на Царево

Животът

22-11-2012, 11:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Това било само началото на стратегията на общинарите за улично озеленяване

Общо 145 дръвчета ще бъдат засадени в Царево. От тях 132 са от вида обикновен явор и ще бъдат разположени по ул. "Хан Аспарух", "Г.Кондолов", "Хр.Смирненски" и "Преображенска". На улиците "Крайморска" и "Ив.Вазов" ще бъдат засадени 13 фиданки от вида кълбовидна акация, обявиха от местната администрация.

"От днес започна засаждането на дръвчета в гр. Царево, което ще продължи и в другите населени места от общината. Видовете които сме избрали са подходящи за улично озеленяване и няма да предизвикат щети по тротоарните и уличните настилки. Постепенно с израстването на дърветата и грижите, които ще полагаме за тях, ще бъдат оформени красиви кълбовидни корони, като за постигането на този ефект, разбира се е необходимо повече време. Искам да изкажа благодарност към ДЛС “Несебър“, които ни предоставиха фиданките на цени няколко пъти по-ниски от пазарните. Надяваме се метеорологичните условия да ни позволят максимално бързо да приключим със засаждането.

Това е само началото от нашата стратегия за улично озеленяване на територията на общината. До неотдавна, цели улици в Царево, след ремонт на тротоарни настилки, са били оставяни без никакво озеленяване години наред. Към днешна дата се опитваме да поправим това постепенно, започвайки с ул. „Хр.Смирненски” и „Преображенска”. Както тази, така и следващата година, ще продължим с озеленяването и на останалите улици, на които липсва растителност. С тези си действия се надяваме да направим нашата община още по-зелена и по-красива.”, заяви ландшафтният архитект на общината Ценка Цветанова.