Отново софийски скандал с "Карат С"

Мисия София

22-11-2012, 12:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Лихвите към фирмата - завишени

Пореден скандал с марка "Карат С" в София.

Заседанието на Столичния общински съвет отново започна с разправия по случая със завишените лихви, които общината дължи на фирмата.

От групите на БСП и Синята коалиция в съвета повдигнаха въпроса за истинския виновник със скандала. В отговор кметът Йорданка Фандъкова каза, че е изпратила резултатите от проверката в прокуратурата. След скандала за сгрешените лихви, кметът назначи проверка, която установи, че виновник е бившият директор на Центъра за градска мобилност - Николай Костов и поиска неговата оставка и на експерта от дружеството - Методи Аврамов. Те бяха уволнени във вторник.

Председателят на групата на БСП Жельо Бойчев, каза че тези уволнения са несериозни и прикриват истинските виновници за скандала. „Когато трябва да се раздават линии, когато трябва да се подписват договори, го прави кметът, заместник-кметът и вие, господа от ГЕРБ. Но когато трябва да се носи отговорност, тя е на служителите, чиновниците в администрацията, а може би и на чистачката", каза той.

Владимир Кисьов от Синята коалиция определи като "недопустимо" да се пренася в жертва даден служител. „Не можем за вносителите на доклада по Карат С да се приема, че те са допуснали или са се подвели, или е техническа грешка, защото те не са техници", коментира Кисьов.

В отговор кметът Йорданка Фандъкова припомни, че оставките, които е поискала и наказанията, които е наложила, са резултат от направената проверка.

На заседанието на съвета Ангел Джамбазки от ВМРО пък изчете подготвената от партията, декларация, с която алармира за нова серия погроми, извършени в гробището в Бакърена фабрика. „От години цигански банди, обикновени мародери и всякакви дегенерати, представящи се за строители, каменоделци и прочие, изнудват възрастни и самотни хора, за да извършват псевдоремонти на гробните места на близките им. В случай че те откажат, гробовете им биват поругавани и осквернявани", каза Джамбазки.

Той поиска незабавна смяна на ръководството на Общинското предприятие „Гробищни паркове" и настоя общинска полиция да поеме контрола и опазването на всички гробища в столицата, предаде "Дарик".