Младеж обра къщата на баща си, защото го изгонил от къщи

Крими

22-11-2012, 12:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Трима млади мъже са задържани за кражба от къща в село Габра

Къща в елинпелинското село Габра бе обрана по инициатива на сина на собственика й, съобщават от Областната дирекция на МВР в София.

Във вторник около 23.00 часа в полицията позвънил 47- годишен столичанин, който съобщил, че от наследствената му къща е извършена кражба. Мъжът обяснил, че съсед е забелязал трима съмнителни мъже с кола в имота му и тъй като знаел, че къщата е необитаема, веднага го предупредил по телефона.

Непосредствено след получаването на сигнала към адреса бил изпратен автопатрул, който установил, че в къщата действително е прониквано.

Веднага били предприети оперативно-издирвателни и заградителни действия и само след два часа извършителите били задържани. Обирджиите са 19-годишните С.Б. и И.И. и 20-годишният С.Т., които били установени на бензиностанция на гара Елин Пелин.

Тримата били задържани и доведени в районното управление, където се изяснило, че първият мъж е син на собственика на къщата, но двамата били в особено обтегнати отношения.
Преди няколко месеца баща му го изгонил от къщи, взел му и ключовете от къщата и оттогава младежът живеел при баба си и дядо си в Елин Пелин.

Пред полицейските служители авторите на кражбата обяснили, че откраднатите вещи са оставили в къща в землището на с. Лесново, в която редовно се събирали.

Преди кражбата тримата се черпели в "купонджийската" къща, когато С.Б. внезапно предложил да отидат в къщата му в с. Габра под предлог да си вземе някои дрехи.

Когато пристигнали, синът взел стълба, покатерил се и влязъл в къщата през капандурата, след което тримата изнесли отвътре хладилник, готварска печка, одеяло и дрехи. Всички инкриминирани вещи били намерени на посоченото място и иззети.

Тримата извършители са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.