15 кг бижута разпродава НАП

Животът

22-11-2012, 12:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До този момент от подобни търгове в Пловдив агенцията е събрала 1 400 000 лева

Близо 15 кг накити, конфискувани в полза на държавата при няколко митнически операции, ще предложи на търг отдел „Продажби” в НАП Пловдив.

Бижутата са разпределени в групи по видове и всяка от тях има определена първоначална цена. Повечето изделия са сребърни - предимно гривни, пиърсинг-обеци и колиета с общо тегло около 9,4 килограма.

Останалите 5,6 килограма за златни медальони, пръстени с монограм, камъни и орнаменти, класически пръстени халки, както и парчета от златни монети.

Има и три лири от 22-каратово злато и 9 гривни със същата  висока проба злато, като само гривните са оценени на над 21 хиляди лева.

Общо от този търг се очакват поне 308 хиляди лева приход за бюджета. Подробностите за него са вече публикувани в интернет-страницата на НАП на адрес www.nap.bg , в рубриката „Продажби”. Огледи на накитите могат да се извършват от понеделник, 26-ти ноември до 28-ми ноември включително.

Това е седми пореден търг на изделия от благородни метали, организиран от отдел „Продажби” в НАП Пловдив от началото на тази година досега. С предишните 6 търга бяха продадени 323 кг сребро, 27,5 кг злато и близо 4 кг синтетични камъни, от които бюджета спечели 1 400 000 лева.