Програма на Студио 5 от 23 до 29 ноември

Афиш

22-11-2012, 14:15

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Купонът тук винаги е истински, а не с „привкус на кебапчета в мерцедес”.

Студио 5 е едно различно и много специално място. Той е преди всичко духовно средище. Тук интериорът се измерва с една единствена мярка – уют, който предразполага към творчество, духовност и купон с положителна енергия. Затова централно място и значение в клуба има сцената. На нея се срещат както изключително качествени музиканти от различни поколения и стилове, така и театрални постановки, книги, филми, танци…

За всичко това спомага и централното разположение на Студио 5 – в основната сграда на НДК, вх. А3.

Вижте програмата от 23 до 29 ноември

23 ноември, 19 часа

100% Брамс - Цикъл от седем камерни концерта

Огняна Соколова – пиано

Огняна Соколова е завършила магистратура и майсторски клас в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Йовчо Крушев. От 1993 работи с кларинетните класове в катедра "Дървени духови инструменти", а от 1997 е асистент в "Клавирна катедра" на НМА. Изнасяла е редица рецитални програми и е гостувала на симфонични оркестри. Има реализирани записи в БНР и БНТ, между които и сонатите оп.120 на Брамс за виола/кларинет. Предпочитанията на пианистката са свързани с камерното музициране. Тя

партнира на именити инструменталисти у нас и в чужбина.

Борис Тонков – виола

Борис започва пътешествието си по пътя на музиката от ранна детска възраст. Занимава се с цигулка докато посещава детската градина, окуражаван и поддържан от музикалният талант на родителите си, майка флейтистка и баща любител-виолист. Приет е за начално образование в Софийското Музикално Училище “Л. Пипков”, в което завършва гимназия. Междувременно цигулката му прераства във виола, уроците му са в Музикалната Академия при Проф. Огнян Станчев, а на класическата сцена свири солов, камерен, и симфоничен репертуар. Изявява се и международно на майсторски класове в Европа с Пол Колети, Хато Байерле, Алберто Лиси, Йехуди Менюхин, и също като член на Младежкият Симфоничен Оркестър “Густав Малер” под егидата на Клаудио Абадо и много други световно известни диригенти и солисти.

Пътят му продължава отвъд океана, където следва за бакалавърска степен в Университета на Централен Арканзас и в Университета на Луизиана, и за магистърска степен в Йеилският Университет в Кънектикът. Изучава изпълнителско изкувство със специалност виола при Кеворк Мардиросиян, Йержи Козмала, и Джеси Левин, а по камерна музика специализира с Денис Паркър, Токио Квартет, Питър Унджиян, Борис Берман, Питър Франкел. Участва в многобройни конкурси, и е носител е на награди, между които Първа Награда от конкурса по камерна музика на Националната Американска Асоцеация на Музикалните Педагози (MTNA), Финалист на Международният Виолов конкурс “Уилиам Примроуз”, Финалист на Соловият Конкурс на Асоцеацията на Американските Струнни Педагози (ASTA), и Награда за Най-Добро Изпълнение на виола на Международният Струнен Конкурс в Корпус Кристи, Тексас. Участва актовно и в многобройни майсторски класове на изтъкнати педагози като Ифра Нийман от Лондон, Майкъл Трий от Гварнери Квартет, Керън Тътъл от Джулиард, и Роберто Диаз от Университета на Индиана.

Рамо до рамо на образователната и творческата дейност се развива и оркестровата му кариера. През 1993-та започва да свири професионално като тутист в Симфоничните Оркестри на Арканзас и Луизиана. През 1997-ма става водач на група и член на щатен струнен квартет към Симфоничният Оркестър на Батон Руж. На прага на новият милениум става член на Симфоничният Оркестър в Сао Пауло, Бразилия. Завръщйки се в Щатите през 2002-ра става член на Симфоничните Оркестри в Кънектикът: Ню Хевън и Хартфорд, помощник-водач на група в Ню Лондон, и водач на група в Уотърбери. Лятно време участва във оперният фестивал “Сполето” в Чарлстън, Южна Каролина. След дипломирането му от Йеил през 2005-та става член на Симфоничният Оркестър на Канзас Сити, Мисури, под диригентската палка на Майкъл Стерн, а през следващите три лета се изявява като помощник-водач на група и като солист на брега на Атлантическият Океан в “Оушън Сити Попс Оркестър” в Ню Джърси. През 2006-та е избран от Лорин Мазел за член на новосъздаващият се оркестър към Операта “Палау Де Лес Артс Кралица София” във Валенсия, Испания, на чиято сцена редовно се изявяват артисти като Зубин Мета, Пласидо Доминго, Валери Гергиев, и много други. Междувременно свири и като помощник-водач на група и в Лондонската Филхармония под диригентството на Владимир Юровски и Курт Мазур. От 2011-та Борис е Помощник-Солист-Водач на виолите в Страсбургската Национална Филхармония във Франция, където живее в момента. Свири на виола направена от Ева и Христо Маринови, Marino Violins, Cremona, 2011.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

23 ноември, 22.30 часа

Del Padre

Новото име на повелителите на испанската музика в България Rumba Aficionado, както вече знаем, е DelPadre. Именно с това си название любимците ни ще свирят на 23 ноември от 22.30 часа в Студио 5. В момента Кристо, Цветан и Симеон работят по първия си студиен албум. Момчетата разказват, че до трансформацията на името се е стигнало съвсем естествено, тъй като от самото начало Цветан и Симеон се обръщат към Кристо, който е отговорен за създаването на бандата и е неин стълб от първия ден, с Padre.

Това, което обаче си остава същото, е тяхната музика – истинска, страхотна и вълнуваща! DelPadre ще ни радват със същата страст и музикално майсторство! Освен страстните фламенко ритми от Андалусия, ценителите на испанската музика ще имат възможност да се докоснат до чувствените мелодии и завладяващи ритми от другите музикални райони в Испания, ще бъдат пренесени в екзотичната Куба и цветната Латинска Америка.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

24 ноември, 19 часа

Комедийна вечер с „Големите“ - Коледна програма номер 17
Не пропускай да се посмееш преди края на света! Ако искаш да ти е горещо в студените зимни вечери, ако не искаш купона да спира, не се чуди, а хвани трамвая и ела на Комедийна вечер с „Големите“ . Има много начини да се разсмееш, избери сигурния =) Очакват те:
-10 начина как да избегнем забраната за пушене.
- Рекламна пауза
- Обир -на живо в предаването „Трътките“

- „Скъпа, запознай се с нашите!“
- Учителки в битка за директорския стол
- Бърза помощ- припаднал човек.
- Сериал: РеЗолюзия X- топки, палки и гирлянди
- Новогодишно обръщение на президента НА!
Неподходящо за лица под 18 години!
Време е за СМЯХ!!!
Резервациите са задължителни, ако желаете да имате седящи места! Побързайте за да си запазите най-хубавите! Тел. за резервация 02 963 12 54 0897 205 175
Вход: 10 лв.

24 ноември, 22.30 часа

Булгара

Ритъмът на сърцето на Студио 5 ще забие истински силно – на 24 ноември, точно в 22.30 часа с Булгара.

Красиви и силни мелодии, съчетаващи българска традиционна музика с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт. Песните на Булгара имат способността да създават собствен свят като от фолклорна приказка, в който биваме пренасяни неусетно. От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, Булгара безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си..
Музика, от която оживяват легенди и самодиви – присъединете се към нас в тази безкрайна приказка само на 24.11 от 22.30 часа в Студио 5.
Булгара са:
Костадин Генчев - кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов - перкусии
Кирил Добрев - барабани,програминг
Ева Перчемлиева - перкусии

Билети: 10 лв. на касата на билетен център - НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.
За допълнителна информация: http://www.clubstudio5.com/, https://www.facebook.com/pages/BULGARA/118663678148669?ref=tsи http://www.myspace.com/bulgaragroup.

25 ноември, 19 часа

Шкумбата

"Смехът е здраве. Приемете го сериозно!" Под този надслов уникалният Димитър Туджаров – Шкумбата ще гостува в Студио 5 на 25ноември от 19 часа.

А какво можете да очаквате ли? Абсолютно всичкода, начело с неочакваното. Естествено – първо трябва да се осмелите да дойдете! Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света.Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса на нашето време. Именно в неговия талант ще може да се увери и публиката на клуб Студио 5 само на 25ноември – от 19 часа – Шкумбата, веднъж и завинаги в Студио 5. И не забравяйте – „животът иска жертви – но няма да сме ние!”.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg.

25 ноември, 22 часа

D-TAILZ

D-TAILZ – така се казва дебютният авторски проект на Милен Кукошароведин free souls project, за първи път на сцена, за първи път в Студио 5.

Датата е 25 ноември, часът 22, а главните заподозрени са:
Веселин Веселинов-Еко – баскитара
Димитър Семов – барабани
Милен Кукошаров – клавишни

Съвсем нови парчета в супер компания – ето това ни очаква!

Билети: 8 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието

26 ноември, 19 часа

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора
представя "За секса, политиката и други проЗташки неща"

Откриваме театралния сезон с единствения и неповторим Николай Урумов – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.
По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Пристига директно от Драматичния театър на Стара Загора „Гео Милев” и намира своя пристан в Студио 5. Академична лекция за нещата, наречени с истинските им имена, тъй както е способен да ги назове само поетът с фабрики Митко Динев.
Добре известен е оня афоризъм, че ако примитивният хумор предизвиква смях, то изисканият генерира преди всичко възхищение.Това се отнася, обаче само за англичаните и техния хумор. Нашият хумор е друг. Той е балкански, а знаем, че и Балканите са други.
Нека не забравяме, че чувството за хумор е бисексуално, т.е. то изневерява както на мъжа, така и на жената, пък ако ще те да са и българи. По тази причина много от нашите сънародници са в състояние на развод с това си чувство.
Така, че скъпи приятели, не допускайте то да ви изневери. Смейте се! Смейте се не само на Първи април и не само, защото смехът пречиства душата. Смейте се, защото много по-добре е да се напикаеш от смях, отколкото да напълниш гащите от страх.
И не чакайте Първи април, за да проверите своето чувство за хумор, посредством следния експеримент. Застанете пред огледалото и се постарайте да изобразите умна и сериозна физиономия. Напрегнете се да задържите това умно изображение колкото се може по-дълго време.Ако не успеете и се разсмеете, не се разстройвайте – значи не само имате чувство за хумор, но и определено не сте глупави...
Смейте се, господа! Смейте се, защото е доказано, че най-дълго живеят тези индивиди, които често умират от смях!
 Митко Динев

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

27 ноември, 19 часа

Пълната версия на представлението „Когато котката я няма“ е готова и ще Ви покаже една изключителна смесица от театър и наука.
Чудили ли сте се защо понякога взимаме решения, които не искаме. А как се поражда лъжата? Защо мъжете изневеряват на жените и обратното. А какво би направил един мъж, за да запази жената до себе си?
Тези и още много въпроси от човешките взаимоотношения изследва пълната версия на проекта „Когато котката я няма“, чрез точно формулирани психологически експерименти, вдъхновени от комедийната линия на представлението.
Симбиозата между театър и наука е представена по уникален начин от екипа, създал спектакъла – актьори от трите водещи унивеситета за изучаване на актьорско майсторство в София – Любен Гройс, НБУ и НАТФИЗ. Съчетанието между различните типове на образование и професионалното израстване на актьорите дава на представлението един нов и нетрадиционен подход.
Това, което ще видите в тази пиеса са моменти, които присъстват във живота на всеки един от Вас и ще Ви дадем причина да се замислите над собствените си действия, желания и мечти. Забавлявайки се с непрестанния хумор в случките и отношенията между персонажите, вие ще научите интересни факти за живота и за това, как се случва той!
Допълнението към иновативната и уютна атмосфера е и мястото - едно невероятно комфортно заведение в центъра на София, където наслаждавайки се на любимата си напитка ще станете част от света на геоите, ще припознаете себе си и собствения си живот и ще си тръгнете заредени с усмивка и нови идеи.
След успешното представяне на комедийната част от представлението, екипът разработи психилогическите експерименти заедно с психолога Снежина Стоянова и умело ги съчета с неподправения хумор и непредвидените ситуации в пиесата, което направи проекта цялостен, новаторски и много интересен.
Очакваме ви на едно различно представление в 19 ч. на 27.11.2012  в  Music club  „Studio 5“, НДК, Вход А3,
Оригинален текст на пиесата:  Джон Мортимър и Браян Кук
Психология и експерименти:  Снежина Стоянова
Режисьор и сценарист:  Иво Йончев
Музикално оформление: Владимир Цветков
Дизайн: Мариана Иванова и SonicomIT
Декор и костюми: Дария Николова
Фотограф: Дориан Тодоров
Участват:
Джордж - Владимир Цветков, ТК „Любен Гройс“
Милдрид – Сабина Коен, ТК „Любен Гройс“
Етел – Деница Георгиева, ТК „Любен Гройс“
Хъмфри – Боян Тонев, НБУ
Дженифър – Елени Декидис – НАТФИЗ
Шърли – Дария Николова - ТК „Любен Гройс“
Студент 1 – Станислав Стефанов – НБУ
Студент 2 – Асен Стоев, НБУ

27 ноември, 22 часа

 

Maroon 5 Tribute Concert

 

За първи път на клубна сцена в България и именно в Студио 5 ще се забавляваме на Maroon 5 Tribute! Датата е 27 ноември, часът е 22, а настроението е задължително поп-рок.
Музикантите, с чиято помощ ще се пренесем на концерт на калифорнийската банда, по ред на номерата са:
Пламен Денчев – вокал (Voice of Boys (X Factor), Поли Генова бенд, група Sky , Plamen Denchev & Co Trio)

 

Васил Василев – китара (Project VDV,група Sky, "Шоуто на Иван и Андрей")
Димитър Балев – китара (Поли Генова бенд)
Владимир Минев – клавишни
Ивайло Георгиев – бас (група Sky, Plamen Denchev & Co Trio)
Богомил Дончев – барабани (Поли Генова бенд, група Sky, Plamen Denchev & Co Trio)
Ще чуем не само "This Love", "She Will Be Loved" и "Moves Like Jagger" – едни от най-любимите ни парчета на Maroon 5 – а и много други песни от четирите албума на бандата.
A специални гости за вечерта ще са Поли Генова, ЛаТиДа и Мартин Костадинов (Voice of Boys)!

28 ноември, 19 часа

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?”

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели - моноспектакълът "Какво става?".
Предишният му моноспектакъл "Разбираш ли ме правилно?" се задържа на сцената 10 години и можеше да бъде игран още, ако не бе желанието на Мамалев да подари на зрителите нов букет от 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил - смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.
Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.
В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество - добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.
Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент - точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" - Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява - известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.
Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев.
"Какво става?"
Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

28 ноември, 22 часа

Studio 5 Salsa Party!
Серията салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!
На 28 ноември от 22 часа клубът отново ще бъде зареден със страхотна атмосфера и много танци!
Вход: 5 лв.

29 ноември, 19 часа
Продуцентска къща Креди Арте представя
Ж  И  В  А  К
Авторски спектакъл на Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Сценография и костюми Димитър Димитров
Музика Мартин Каров
Спектакълът Живак отново ще се играе на сцената на Студио 5
Дебют на актьора от врачански произход
Димитър Живков като автор на пиеса, посветена на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.
Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.
Димитър Живков
е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва  НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър.  Роли на сцената на Сатиричния театър:
Втори асистент – „Олеле!” от Здрава Каменова, постановка Здрава Каменова и Георги Георгиев, 2009, Робер – „Air Tango” от Марк Камолети, постановка Атанас Атанасов, 2009, Работник -  “Тайният живот на мисис Уайлд” от Пол Зиндел, постановка Боил Банов, 2010, Лекар - “Максималистът” от Станислав Стратиев, постановка Гаро Ашикян, 2011.
Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”.
Снима се в киното, телевизията, дублира филми.
Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.
29 ноември, 22 часа

Група P.I.F.

Група P.I.F. няма нужда от представяне. Съвременната българска музика далеч не би била това, което е, ако не бяха именно тези няколко героя, които създадоха модерния роден звук.

В Студио 5 те ще забият отново на 29 ноември от 22 часа и момчетата са ни подготвили програма в две части. Първата половина P.I.F. ще свирят акустично, а втората ще бъде сто процента алтърнатив/поп-рок. Група P.I.F. както ги познаваме и обичаме.

Ще чуем и Димо, който е единственият изпълнител в България, който свири на уникалния инструмент теремин. Теремин е първият електронен музикален уред в света, работи на принцип, подобен на металдетекторите и също е единствения такъв, на който се свири без да се докосва. Лявата ръка управлява силата на звука, а дясната - тона.

Тези и още много други „приказни” преживявания ни очакват – на 29 ноември от 22 часа, с P.I.F.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.