Какво ти казват сланинките?

Животът

22-11-2012, 18:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Как да свалим килограмите, опасни за здравето ни?

Всяка човек има упорити мазнини, с които не може да се справи. Дали това са любовните дръжки, закръглените колене или бедра, не всичко се обяснява със заложения ни ген и не винаги трябва да прибягваме до дръстични диети за да се справим с тях.

Според ново изследване начинът, по който мазнините се натрупват около тялото ни разкриват много повече за нашето здраве, отколкото си мислехме, че ни казва генът, пише Дейли Мейл.

 

Коремчето

 

Проблемът: коремът ти изглежда дебел и/или подут през повечето време; никога не сте имали плосък корем, а когато сваляте килограми той винаги остава.

 

Какво става? Стресирани сте. „Мазнините в стомаха са свързани с нивата на стрес”, казва диетологът Вики Едсон. „Когато сме под стрес кортизолът се освобождава от надбъбречните ни жлези и това кара тялото да трупа мазнини около корема.”

 

Ето защо стресираните хора от банковите служители до заетите майки трупат мазнини най-вече около стомасите си. Те мислят, че това се дължи на начина им на хранене, но не е така. Те просто са стресирани.

 

Решението: Яжте зелени зеленчуци, сладки картофи, протеини, маслини и авокадо. Правете йога и пилатес. Сладкишите, джънк фууда, солта и кафето най – добре да се избягват!

 

 

Набити прасци

 

Проблемът: долните части на краката ви са често подути, често ги чувствате тежки и неудобни, имате проблеми със съня.

 

Какво става? Вие сте уморени. Краката стават тежки и подути в следствие на преумора, прекалено дълго ходене или стоене.

 

Решението: Не консумирайте въглехидрати и не се наливайте с течности три часа преди лягане. Лаптопи, iPod и таблети също пречат на добрия сън. Старайте се да спите 7-9 часа на денонощие.

 

 

 

Любовни дръжки

 

Проблемът: Често се наблюдава и при слабите хора. Когато си обуете дънките сланинки над тях винаги има.

 

Какво става? Прекалено много захар. Сланинките около кръста показват, че тялото ви не преработва добре инсулина. Ако намалите захарта в диетата си ще видите, че ще свалите около 50% от мастните натрупвания около кръста.

 

Решението: Яжте храни богати на антиоксиданти – плодове и ярко оцветени зеленчуци, пийте зелен чай. Набавете на тялото си хром и цинк. Тези тлъстини са много упорити и не винаги реагират на уморителни упражнения.

 

 

Яки бедра

 

Проблемът: имате класически крушовидна фигура – плосък корем, тънка талия, но заоблени бедра.

 

Какво става? Вашите родители са виновни. Тази фигурна най-често се предава генетично, твърди Джейм Дюган. Едно скорошно проучване на  Oxford Brookes University твърди, че жените с крушовидна форма имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които трупат мазнини около кръста,гърба,стомаха.

 

Решението:  Избягвайте соеви продукти! Соевото мляко, соевите ядки и хляб най – вече. Тренирайте за крака – правете повече клякания и напади.

 

 

Дебели бузи

 

 

Проблемът: Имате закръглено лице, когато качите килограми всичко отива там, имате двойна гуша

 

Какво става? Голямото лице често се дължи на задържането на вода в него. Освен това, редовната консумация на алкохол също може да е причина за него. Алкохолът първоначално предизвиква дехидратация на организма, но после води до задържане на водата и подуване на лицето.

 

Решението: Спрете алкохола за поне 4 дни в седмицата. Правете си лицев масаж като използвате подходящ крем за тонизиране на лицето.