Тръгва делото за убийството на 12-годишния Цветан

Крими

23-11-2012, 07:57

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Момчето бе убито заради дълг от 50 лв. за марихуана

Софийският градски съд ще гледа делото за убийството на 12-годишния Цветан Цветанов .

 

Тийнейджърът беше убит от 16-годишния Борислав Богданов в столицата на 23 август 2011 г.До тежкия инцидент се стигнало, след като между двамата възникнала разпра.

 

В хода на разследването на тежкия инцидент беше изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си познат, за да пушат трева заедно с други техни връстници.

 

Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, домакинът забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там. Двамата се скарали и тийнейджърът "наложил глоба" от 50 лева за нанесените щети /толкова му стрували семената за канабиса/.

 

В деня на тежкото престъпление 16-годишното момче е трябвало да си получи парите, с тази цел момчетата си уговорили среща на трамвайно обръщало. Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи исканата сума. Това провокирало по-големия и той нападнал "длъжника си" с нож. След това избягал. 12-годишният Цветан е бил намушкан 11 пъти.

 

Малко по-късно беглецът бил забелязан от автопатрул на моторизираната група за бързо реагиране "Сигма" към СДВР. Той направил неуспешен опит да избяга от служителите на реда, но бил заловен. На полицаите тийнейджърът обяснил, че е убил човек и тръгнал заедно с тях към местопрестъплението.