Как да намерите повече време за себе си

Животът

23-11-2012, 09:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Излезте от профила си във Facebook , изключете телефона си, затворете пощата и ще видите колко много време ще освободите за други полезни занимания

Между децата, дългия работен ден и домакинските задължения дните ви могат да бъдат напълно заети и да нямате време дори да се наспите. Затова специалистите предложиха списък с някои неща, които можете да пренебрегнете, а друг -  не, за да разполагате с повече лично време.

Имате повече време, отколкото си мислите, защото много от вас прекарват времето си абсолютно безсмислено. Повтаряте си колко сте заети и как нямате време за нищо, а всъщност, пилеете часове в ненужни неща.

Затова започнете да правите списък със задачите си всеки ден и не се отклонявайте от него. Ще видите, че ще ви остане много свободно време, след като завършите задълженията си.

Преосмислете приоритети си. Не можете да се погрижите за всички, пренебрегвайки вечно себе си. Затова игнорирайте всичко, което не е с приоритет за вас и ще освободите място в графика си.

Пропуснете чистенето, особено ако всеки ден отделяте време да пуснете прахосмукачка. Нищо няма да се случи, ако го правите през ден или два. Това ще спести много от енергията ви и ще намали стреса, посочва БГНЕС.

И последният съвет е да се изключите от интернет пространството - излезте от профила си във Facebook , изключете телефона си, затворете пощата и ще видите колко много време ще освободите за други полезни занимания.