Студентка от УНСС отвличана и бита от гадже

Крими

23-11-2012, 11:00

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Кошмарите й започнали след спор за това кой й звъни на GSM-a

Разказът за запознанството на Силвия и Себастиян звучи като началото на повечето съвременни любовни истории - двамата са студенти на 20 години, а случайна среща в кафене и размяна на съобщения в нета слагат началото на 7-месечната им връзка.

Идилията за двамата влюбени свършва внезапно преди месец. Младежът започва да вика на момичето, да я удря, да я заключва и да не й позволява да говори с никого. Разбива й носа.

Сега студентката по икономика и бизнес в УНСС разказва пред bTV, че освен побоищата е била и отвличана от вече бившия й приятел.

Кошмарите и побоищата започнали след спор за това кой звъни на телефона на момичето. Силвия няма обяснение за промяната в поведението на приятеля й. След случката се прибира в родния Пазарджик, но въпреки синините по тялото, родителите й не подават сигнал в полицията, тъй като мислели, че това е временна криза.

Според 20-годишната студентка обаче агресията продължила въпреки опитите й да сложи край на връзката: "Той продължаваше да ми звъни и да ме заплашва - че ще ме залее с киселина, че има пистолет".

В края на един от учебните дни я очаква изненада - Себастиян задърпал Силвия, докато я вкарал в голям черен джип.

След като насила я качил, бившият й приятел я води в къща в столичния квартал "Модерно предградие".

"Той ми каза, че ще ме държи една седмица, за да ми дойде акълът. Удари ме отново, отново цялата станах в кръв от носа. Бутна ме на земята, започна пак да ме рита", разказва тя.

На другият ден Силвия и Себастия отиват до банков клон, където момичето трябвало да направи промени в банковата си сметка. Тя прави опит да се спаси, като пише на подаден от служител лист: "Това момче ме притеснява", но той не реагирал. След това Силвия моли да позвъни на майка си, под предлог "да я пита нещо".

Обажда се, а Себастиян бяга. По-късно е задържан от полицията и пуснат срещу 5000 лева гаранция.

Междувременно началникът на Съдебна медицина при Пазарджишката болница потвърждава, че Силвия е бита, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 2 години или пробация. Според психологическото изследване Силвия е жертва на психически и физически тормоз.

Майката на девойката описва Себастиян като младеж, облечен марково, кара джип. Лично казвал, че може да купи всеки. Пари взимал от баща си, за когото роднините на момичето не знаят с какво се занимава. Майката обаче твърди, че момчето е роднина на Поли Пантев. Силвия също казва, че бившият й приятел е разчитал на средства от баща му.

Началникът на 7-мо РПУ София потвърди, че по случая е образувано досъдебно производство.

Адвокатът на 20-годишния Себастиян обаче отхвърля твърденията на Силивия. Той твърди, че разказаното от Силвия не отговаря на истината.